Re: srážka za mzdy-mohu srazit ..?
děkuji za odpověď, interní směrnice takovýto přeplatek neřeší, proto jsem se ptala, zda je možné dle zákona vyplacený benefit zpět srazit ze mzdy. Brala jsem to jako srážku ze mzdy a není uzavřená žádná dohoda o srážce, tak jsem to měla na mysli. A tím, že nárok byl zprvu přiznaný a polovina vyplacená, domnívám se, že se stalo nárokem a nelze bez dohody srazit, byť jen část ...?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 9. 2012 9:02
Dobrý den, prosím o váš názor. Firma v červnu vyplatila 1/2 13. mzdy s tím, že druhá polovina bude vyplacena ve mzdách za měsíc září. Ve mzdovém předpisu máme ustanovení, že za závažné porušení bude tento benefit krácen o 60%.
V červnových mzdách jsem z-ci vyplatila 7000 Kč a v září bych měla vyplatit dalších 7000, ale stalo se, že z-ec porušil povinnosti a má krácení o 60%, tzn. že bych mu naopak měla v zářijových mzdách 1400 Kč srazit ze mzdy. Nejsem si jista, zda mohu srážku již vyplaceného benefitu provést ...? firma vyplácí 13. mzdu zpravidla v červnových mzdách, což je uvedeno i ve mzdovém předpise, ale letos vedení rozhodlo o výplatě nadvakrát, což ve mzdovém předpise uvedeno není. Nejedná se o nárokový benefit, ale jestliže je již jednou přiznán a vyplacen byť v poloviční výši, můžu v další mzdě část z vyplaceného benefitu srazit ..? děkuji.