Re: sebevražda na pracovišti
Nějak nevím, jak si to představujete. Výpověď měl zaměstnavateli zaslat na doručenku a po uplynutí výpovědní doby prostě odejít, s výpovědí nemusí zaměstnavatel souhlasit, to je jednostranný právní akt. Proč jste se neporadili s právníkem dříve? Teď si nedovedu představit, jak byste dokazovali jednání zaměstnavatele. Ale snad vám poradí někdo jiný, já bych byla řešila určitě dříve, teď nevím, co vám poradit, snad jedině i teď kontaktovat právníka.
Je to hrůzný příběh, je mi Vás i dětí líto. Souhlasím ale s ostatními - teď už je pozdě a právně něco vymáhat je nebezpečné. Pokud jsou to opravdu tak tvrdí "podnikatelé", tak se budou právníkům bránit jakkoliv a rozcupují Vaši rodinu zcela bez skurpulí. Jedině mě napadá poradit se s někým v té firmě, o kom třeba manžel dobře mluvil - zda by nebyli ochotní v rámci "solidarity k rodině svého zaměstnance" (to jim třeba bude dobře znít) poskytnout Vám alespoň nějaký příspěvek, např. na pohřeb, na mimoškolní aktivitu dětem, příp. na přestěhování rodiny - určitě Vás něco napadne. Když požádáte dopisem, firma si to může zahrnout do účetnictví a každá koruna dobrá.. Držím Vám palce!
Paní Hano, umím si představit, jak je to pro Vás smutné. Ale ono to bylo i na Vašem manželovi - vykonávat práce, které nesouvisely s druhem práce, který měl v pracovní smlouvě, nemusel - ale upřímně- zalití kytek, vystrčení popelnice nebo odečtení elektroměru opravdu nepovažuji za výkon práce, to jsou drobnosti, z které podle mého názoru nemohly přispět k přepracování. Já taky v práci zalívám kytky, které nejsou moje, a umývám podlahu v kanceláři, to přece nestojí za řeč. Dovolenou si mohl vybrat i bez zaměstnavatelova souhlasu. Do loňska platilo, že pokud nebyla vybraná dovolená v aktuálním roce, byla převedená do následujícího roku a pokud její čerpání zaměstnavatel neurčil do 31.10., mohl ji čerpat zaměstnanec od 1.11. aniž by potřeboval zaměstnavatelův souhlas. Bez odpočinku ale nebyl, vždyť píšete, že se léčil, takže měl neschopenku. A pokud chtěl manžel skončit pracovní poměr, stačilo, aby výpověď pouze předal nebo poslal doporučeně poštou a pak by běžela výpovědní doba a pracovní poměr by skončil. K tomu nepotřeboval souhlas zaměstnavatele. Manžel se bohužel nechal přemluvit (nenazývala bych to vydíráním) k tomu, aby výpověď nepodával, dobrovolně tam pracoval dál a nervově to nevydržel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 9. 2012 14:16
Dobrý den,manžel byl dlouhodobě pracovně přetěžován ( 4 roky bez dovolené), byl úkolován zaměstnavatelem i na víkendy ( zpracovat inventuru, vypracovat rozpočet na výrobek,..) a dostával také úkoly,které nesouviseli s jeho pracovní náplní ( vyvézt popelnice, odečíst elektroměry a pozalévat kytky,..). Bohužel se musel léčit i na psychiatrii - to zaměstnavatel věděl a zneužíval toho. Zam-tel nepřijal několikrát výpověď z PP a naposledy ho vydíral tím, že když odejde,tak firma zkrachuje a na dlažbě se ocitne dalších 10 lidí. Vyústilo to až v sebevraždu manžela na pracovišti.
Je možná nějaká obrana ze strany rodiny za ztrátu manžela a otce?
Může někdo zaměstnavatele "potrestat" ? Hana