Re: zahr.cestovné- tuzem.část
samozřejmě,že ubytování proplatím,ale mě šlo výhradně
o to stravné za sobotu
Re: zahr.cestovné- tuzem.část
já bych mu to stravné dala, protože podle parag.163 ZK - Za každý kalendářní den pracovní cesty přísluší zaměstnanci stravné nejméně ve výši....., jak píšete nemá smysl, aby jezdil domů,protože jede v neděli ráno do Belgie. Takže kdyby neplnil povinnosti zaměstnavatele, tak by byl v sobotu doma s rodinnou. To je můj názor.
Re: platí ZP §153 a další
Docela nechápu, proč diskutujete, zda dát nebo nedát zaměstnanci stravné a proplatit ubytování.
Je na zaměstnavateli popř.nadřízeném zaměstnance, zda určil, že tento den je/není součástí pracovní cesty. Teprve pak můžete rozhodnout, zda ubytování v tento den je soukromým nákladem zaměstnance a nepřísluší mu stravné nebo je součástí pracovní cesty.
Vyplácení cestovních náhrad není na libovůli účetní.
viz
§ 153
(1) Podmínky, které mohou ovlivnit poskytování a výši cestovních náhrad, zejména dobu a místo nástupu a ukončení cesty, místo plnění pracovních úkolů, způsob dopravy a ubytování, určí předem písemně zaměstnavatel; přitom přihlíží k oprávněným zájmům zaměstnance.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 10. 2012 8:24
pracovník odjel na prac.cestu v pátek do Prahy (porada) a v neděli ráno odlétal do Belgie .Jak to bude s vyúčtováním stravného za sobotu? (nemělo smysl se na 1den vracet zpět).děkuji