Re: proplácení přesčasů
min. zaručená mzda pro prodavačku je 2. sk. 53,10 nebo 3.sk. 58,60 Kč/hod., takže ve výši mzdy za hodinu obecně problém nevidím
-co tam dělá § 96 Zp, to nevím
-sjednání mzdy s přihlédnutím k práci přesčas řeší § 114/3 ZP, ale v tom případě ,kdy by měla být mzda navýšena poměrně k hodinám přesčas, ta stávající mzda zase neodpovídá, protože jen tak přes palec mi to ukazuje navýšení hod. mzdy cca o 20.-Kč
take osobně si myslím, že je to špatné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 10. 2012 12:41
Dobrý den, dnes mi náš klient posllal ke shlédnutí pracovní smlouvu. Je to pani na pozici prodavačky, se mzdou 63,-/hod. pracovní úvazek 20 hodin týdně
Nezdá se mi tam toto:
Smluvní strany se dohodly, že sjednaná mzda podle čl. 5.1. této smlouvy pokrývá i přesčasovou práci zaměstnanec v rozsahu nejvýše 8 hodin týdně, celkem 150 hodin za kalendářní rok, v souladu s ustanovením § 96 zákoníku práce. Zaměstnanec tudíž nemá nárok na příplatek za přesčasovou práci.
ČL. 52.1. je ta mzda 63,-Kč/hod.
Myslím si, že pokud bude do sjednané mzdy zahrnuta i přesčasová práce, tak by měla být vyšší než minimum. Říkala nám to i na školení, ale nevím kde přesně to najít. Díky za radu