Re: Hrubé porušení??
>>
>>Já bych to napsala rovnou jako první upozornění na
>>nedodržování prac. řádu, s upozorněním, že v případě
>>pokračování bude následovat výpověď.
>A můžu se ještě zeptat, zda lze toto upozornění dát
>zaměsnanci osobně? Že bych si k tomu připsala, že
>převzal osobně dne a jeho podpis nebo se to musí posílat na
>doručenku?
Upozornění mu předejte osobně proti podpisu, já bych to nechala na vedoucím aby toto napomenutí s ním vyřídil, také bych jej v tom upozornění-napomenutí informovala co dělá špatně, eventuelně bych jej nechala proškolit jestli to jde, aby se nemohl vymlouvat že nepochopil strohé konstatování o nedodržování prac.řádu, pro Vaši obranu budete mít důkaz a časová postoupnost bude logická. V případě že Vám dojde trpělivost s dalším porušováním a dáte mu výpověď z tohoto důvodu, neuzná svou chybu obrátí se na právníka s neplatností výpovědě a dokazovací břemeno bude na Vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 10. 2012 8:21
Dobrý den,
firma podniká v autodopravě a každý měsíc stahuje řidičům jejich karty. Jeden náš zaměstnanec má každý měsíc přestupky na kartě a docela velké, jede třeba o půl hodiny dýl než může. Přitom ho ve firmě nikdo nenutí, aby jel přes "aetr". Ostatní zaměstnanci jsou v pohodě. Šéf mi řekl, že chce, abych mu napsala nějaky upozornění nebo nevím jak to nazvat, že trvale porušuje normu č.561/2006 a ať tam i uvedu, že není třeba aby to porušoval, protože když ho prý chytí policie s odborem dopravy, tak s tím bude mít opletačky i firma a majitel chce být tímto chráněn. K porušeným normám, které má na kartě sice píšu, že byl řidič poučený o přestupcích,ale řidič si z toho nic nedělá.Chci se zeptat, zda-li lze toto brát jako hrubé porušení pracovní kázně?A zda je možné mu do tohoto upozornění, co mám napsat, uvést i že, pokud se to nezlepší, bude se to brát jako důvod, pro výpověď za závažné porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci. A ještě bych tam uvedla, že pokud se to nezlepší, dostane zaměstnanec nejdříve upozornění na možnost výpovědi pro soustavné závažné porušování povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci dle ustanovení § 52 písm. g) zákona č. 262/2006 Sb., Zákoník práce.
A nebo to mám napsat ihned jako 1.upozornění na možnost výpovědi ................?
Děkuji za rady