Re: DPČ-hodiny
Zjišťuje se průměr počet odpracovaných hodin za týden ve sjednaném období, nejdéle ale za 52 týdnů. Takže když máte DPČ sjednanou od 6/12 do 12/12, sečtete v tomto období jeho počet odpracovaných hodin a podělíte počtem týdnů v tomto období. A musí vyjít max. 20 h na týden.
Jejda, já jsem spočítala, že by za to období měl mít maximálně 584 hodin, když kouknu na ty týdny, mám v tom trochu zmatek, týden je jako 7 dnů? Protože to vlastně začíní v pátek 1.6. a končí v pobdělí 31.12. Jestli by to tedy bylo od 1.6. do 31.12. celkem 30 týdnů, nepočítám ani to pondělí ani ten pátek,pak 584:30=19,47 hod.
Děkuji za trpělivost, je to tak v pořádku?
Týden je 7 dní po sobě jdoucích. Pokud Vám to vychází do 20 h, je to ok (jestliže ve firmě je pracovní doba 8mi hodinová).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 10. 2012 9:25
Máme zaměstnance na DPČ od 6/2012, nyní má již odpracováno 500 hodin, pokud to dobře chápu, do konce roku už mu zbývá k čerpání jen 84 hodin. Ta polovina týd.prac.doby se posuzuje za dobu od uzavření smlouvy tj od června do prosince? Nebo i když je uzavřena takto, hodiny se posuzují jako polovina roční pracovní doby? Asi se v tom trochu motám. Děkuji