Souběh - vytvoření mzdy

• (neregistrovaný)

10. 10. 2012 22:18

Dobrý den, zaměstnankyně na rodičovské dovolené má u nás uzavřenou dohodu o provedení práce. Jde o souběh zaměstnání a při výplatě dostne jen jednu výplatní pásku? Neznáte někdo postup vytvoření mzdy v programu Ježek Stereo?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 10. 2012 22:25

LenkaS. (neregistrovaný)

Re: souběh - vytvoření mzdy
      Dobrý den, používám Ježek Duel, tam teda většinou tisknu pásky dvě, protože na HPP a na DPP musím mít pokaždé zavedenou osobu zvlášť. Na HPP má také mzdu?

• 10. 10. 2012 22:35

pipa (neregistrovaný)

Ne nemá, je na rodičovské, ale někde jsem četla, že se musí do obou vytvořených zaměstnanců zadat údaje o souběhu, aby to program zpracoval správně. Nevím, kde to bylo, kdo to najít....

• 10. 10. 2012 23:15

LenkaS. (neregistrovaný)

Nevím jak je to v Stereu ale myslím že obdobně. Písnu Vám co jsem našla v nápovědě v Duelu, snad Vám to pomůže?

Více pracovních poměrů u téhož zaměstnavatele

Program DUEL podporuje evidenci tzv. souběhů, kdy má zaměstnanec u jednoho zaměstnavatele uzavřeno více pracovních poměrů (typicky hlavní pracovní poměr a vedlejší pracovní poměr nebo dohodu o provedení práce apod.).

Pro každý poměr pořídíme zvláštní kartu zaměstnance (informace o zaměstnanci budeme čerpat z jedné adresy v adresáři osob). V kartách odlišíme poměry pomocí kategorie. V jedné kartě uvedeme kategorii HPP (hlavní pracovní poměr), v druhé kartě použijeme kategorii 2PP (druhý pracovní poměr u téhož zaměstnavatele).

Při zpracování mezd nejprve pořídíme mzdu druhého pracovního poměru a vypočtené částky mzdy (hrubý příjem, vyměřovací základ pro zdravotní a sociální pojištění přeneseme ručně do hlavní mzdy. Přenesené částky se zkumulují s částkami hlavní mzdy a suma těchto částek bude vyměřovacím základem pro zdravotní i sociální pojištění. Základem daně pak bude součet příjmů z obou mezd včetně odvodů na zdravotní a sociální pojištění.

• 11. 10. 2012 17:52

pipa (neregistrovaný)

Děkuji, to je ono, co jsem měla na mysli. Takže vlastně nedám kategorii práce DPP ale 2PP (ve Stereu VPP), to mi tam trošku nehrálo, že zadávám vedlejší PP a ne DPP, ale asi to tak má být.
      Díky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).