Faktura pro tuzemského plátce v eurech

• (neregistrovaný)

11. 10. 2012 8:34

Dobrý den, prosím o radu firma vede DE a vystavuje fakturu tuzemskému odběrateli v EUrech. Na faktuře uvádíme základ a DPH v Kč dle přepočtu denního kurzu ke DUZP. Tato faktura se mi zapíše do evidence pohledávek v Kč a EURECH. Jak to je s úhradou této fakltury na devizový účet? Jakým kurzem se úhrada přepočítává a co z rozdílem mezi úhradou a evidencí pohledávky v DE?Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 10. 2012 8:44

annonym (neregistrovaný)

Re: faktura pro tuzemského plátce v eure
      Pokud používáte denní kurz, pak příjem platby přepočtete denním kurzem. Pokud bude uhrazena FA v plné výši v EURech, pak je celá uhrazená a takto si ji označíte v evidenci pohledávek (já dám rozdíl jako úuradu v evidenci pohledávek, ale bez zápisu do DE). Kurzové rozdíly vám neovlivňují daňovou evidenci. Příjmem je pouze přijatá platba.

• 11. 10. 2012 9:05

lena22 (neregistrovaný)

Jestli tomu správně rozumím tak fakturu kterou mám zapsanou na částku 2500,--
      100EUR v evidenci pohledávek za účtuji při príjmu deviz na účet ve výši 100EUR a při kurzu 30 Kč to je 3000Kč. zápisem úhrada faktruy ve výši 3000Kč a částku - 500 Kč jen odepíšu úhradu z evidence pohledávek aby byla faktura zaplacená a tato částka mi do DE nevstupuje.

• 11. 10. 2012 9:09

annonym (neregistrovaný)

Ano.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).