Re: faktura pro tuzemského plátce v eure
Pokud používáte denní kurz, pak příjem platby přepočtete denním kurzem. Pokud bude uhrazena FA v plné výši v EURech, pak je celá uhrazená a takto si ji označíte v evidenci pohledávek (já dám rozdíl jako úuradu v evidenci pohledávek, ale bez zápisu do DE). Kurzové rozdíly vám neovlivňují daňovou evidenci. Příjmem je pouze přijatá platba.
Re: faktura pro tuzemského plátce v eure
Jestli tomu správně rozumím tak fakturu kterou mám zapsanou na částku 2500,--
100EUR v evidenci pohledávek za účtuji při príjmu deviz na účet ve výši 100EUR a při kurzu 30 Kč to je 3000Kč. zápisem úhrada faktruy ve výši 3000Kč a částku - 500 Kč jen odepíšu úhradu z evidence pohledávek aby byla faktura zaplacená a tato částka mi do DE nevstupuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 10. 2012 8:34
Dobrý den, prosím o radu firma vede DE a vystavuje fakturu tuzemskému odběrateli v EUrech. Na faktuře uvádíme základ a DPH v Kč dle přepočtu denního kurzu ke DUZP. Tato faktura se mi zapíše do evidence pohledávek v Kč a EURECH. Jak to je s úhradou této fakltury na devizový účet? Jakým kurzem se úhrada přepočítává a co z rozdílem mezi úhradou a evidencí pohledávky v DE?Děkuji