Re: daňové zvýhodnění
Proč jste mu za září nedala zvýhodnění ? Na začátku měsíce mělk platné potvrzení ( do 19.92012) a to je platné.
Nyní buď dáte až v RZ nebo chybu opravíte v nejbližší výplatě.
(jednodušší je pro V8s dát v RZ po dmluvě se zaměstnancem. Nové potvrzení od manželky se nevyžaduje, jen při změně.
Ano, pokud zápis na VŠ byl v srpnu, náleží daňové zvýhodnění již za srpen.
Ještě doplním: pokud nejde o pokračování ve studiu, ale o nové studium po nestudování delším než 3 měsíce, pak rodič může uplatnit zvýhodnění na dítě již od měsíce, ve kterém byl zápis. Toto studující dítě, pokud pracuje, může uplatnit studentskou slevu až od měsíce, v jehož první den bylo studentem. Např. zápis 22.8.: rodič zvýhodnění již od srpna, student studentskou slevu až od září.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 10. 2012 13:02
Dcera zam. studuje VŠ. On uplatňuje odpočet. Potvrzení o studiu mám 22.8.2011 - 19.9.2012. Další potvr. nepřinesl, tak jsem mu za září úlevu nedala a dnes mi přinesl potvrzení od 17.9.2012-15.9.2012 vystaveno 10.10.2012.
Odpočet za září mu přiznám až při RZD? A Musím mít nové potvrzení od manželky, že ona neuplatňuje?
Děkuji