Re: výpověď z pracovního poměru
je to poměrně jedn oduché. Za 11 zameškaných směn mu okamžitě zrušte PP dle § 55/1 b) ZP, zašlete na doručenku do vlastních rukou na poslední Vám známou adresu,kterou Vám sdělil, nějaké neoficiální Vaše zjištění, že se snad odstěhoval kamsi, není relevantn.POkud nepřevezme, pošta uloží na 10 dnů a pak Vám to vrátí a ten poslední 10. den bude dnem ukončení PP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 10. 2012 1:28
dobrý den, prosím o pomoc. Jsem živnostník a zaměstnávám jednoho zaměstnance. 2.10. mi zaměstnanec poslal SMS, že mu není dobře a jde k lékaři,pokud ho uzná, donese neschopenku. Dodnes, což je 11 pracovních dnů neschopenku nedonesl, do práce nechodí a není možno se s ním skontaktovat. V místě trvalého bydliště se nezdržuje, protože dostal výpověď z obecního bytu a již minulý měsíc se musel vystěhovat-což mi neoznámil a dozvěděl jsem se z druhé ruky. Nové bydliště mi není známé. Nyní nevím, jak dále postupovat. Studoval jsem zákoník práce, ale nejsem si jistý, zda mu mohu ukončit pracovní poměr okamžitým zrušením. Pokud ano, nemám mu kam "výpověď " doručit. Odstěhoval se do jiného města a údajně si tam hledá práci. Můžete mi prosím poradit, jaké jsou mé možnosti?