Doprava zboží z EU

• (neregistrovaný)

13. 10. 2012 18:09

Bylo nám dodáno zboží z EU.Dodavatel fakturoval v jedné faktuře zboží a v druhé faktuře dopravu. Prosím o radu,do kterého řádku přiznání k DPH se promítne doprava zboží,děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 10. 2012 12:58

Man (neregistrovaný)

Re: Doprava zboží z EU
      Pokud je to za zboží - tak jsou náklady související s pořízením zboží - tak na stejný účet jako zboží - nevím jestli to máte na 504 nebo na 501 - ale DPH bych vykázala jako služby z EU - za předpokladu, že máte fakturu z EU - potom samovyměření a na ř.5 a 43. Pokud je fa z ČR tak je tam DPH vyčísleno - klasika - na ř.40.

• 14. 10. 2012 14:10

lll (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď,v DPH za 2Q jsme jednu takto vystavenou fakturu nedopatřením uvedli v ř.3 jako pořízení zboží (firma doposud neúčtovala dopravu samostatně) Máme to řešit formou opravného přiznání nebo raději nechat,odvodu se to netýká ale nevím jak na to nahlíží FU při kontrole.

• 14. 10. 2012 14:32

Man (neregistrovaný)

Nejspíš bych to nechala už tak. Ono opravdu záleží, kdo na tu kontrolu přijde. Pokud na to někdy někdo přijde - obhajobu bych založila na tom, že to jsou náklady související s pořízením zboží - je to povinnost přiznat a současně si to nárokujeme - takže DPH nula. A pokud by to opravdu někomu tak vadilo - potom dodatečným se to pořeší. Ale je to můj názor ... jak se rozhodnete je na Vás.
      Zdravím

• 14. 10. 2012 15:15

lll (neregistrovaný)

Děkuji za pomoc,když jsem byla naposledy na FU,překvapilo mě vstřícné jednání i nějaké nejasnosti na které jsem se ptala se mi snažily najít a zodpovědět.Tak uvidím.Hezký zbytek víkendu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).