Re: výpočet dovolené
Výpočet nároku na celý rok:
počet jeho plánovaných směn v CELÉM kalend. roce (jen plánované, ne přesčasové) x počet týdnů dovolené (tj. 4 nebo 5...) děleno 52,14 = počet dnů dovolené na celý rok.
Pokud nepromarodil víc než 99 směn, nic se pak nekrátí.
Dovolenou si vybírá ve dnech, ve kterých má naplánovanou směnu a tento vybraný den dovolené je zaplacený tolika hodinami, kolik v tomto dni měla činit směna.
Re: výpočet dovolené
Jestli má pracovat pondělí, úterý a středa, tak si vezměte kalendář a skutečně spočítejte všechny pondělky, úterky a středy = jeho plánované směny. Mně to vyšlo pro rok 2012 157, protože 31.12. je pondělí a to je ten 157. den. Ale konečný výsledek mně vyšel stejný = 12 dnů. Nebo jiný přepočet, který lze ve Vašem případě použít, protože vždycky má pracovat místo 5ti dnů v týdnu jen 3: 20 dnů dovolené platí pro ty, co pracují 5 dnů v týdnu. On pracuje 3 dny v týdnu. 20 : 5 x 3= 12.
Dovolenou si bude vybírat v pondělí, v úterý nebo ve středu.
Pokud odpracuje více dní nebo více hodin, tak to už bude práce přesčasová, ne plánované směny v rámci jeho úvazku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 10. 2012 10:37
Prosím pokud od začátku roku má zam-nec odpracována 179 dnů , tak nárok na dovolenou je za každých 21 odpracovnýh dnů , vyšlo mi to tedy 8,5 dne do konce září, pak ještě dopočítám říjen listopad prosinec. Nepravidelná pracovní doba. Mám to tak dobře?