Re: Nepodepsaná prac.smlouva a chci odej
to si koledujete akorát o malér - Vy i zam-tel
proč jste nesepsali smlouvu? Bez podepsané PS jste měl skončit hned a ne se zajímat až po 9 měs. práce.
jen aby Vás vedl na zdrav., soc. poj., odváděl daně (uvidíte, až si zažádáte o IOLDP, měl byste si dojít na svoji ZP, až budete podávat daň. př. nebo požádáte o RZD...)
Děkuji za reakce, SP ZP za mne platí, prostě se na to tehdy zapomnělo. Jde o to, že mě teď nechce pustit a já potřebuji dneska sdělit novému zaměstnavateli, jestli můžu 1.11. nastoupit. Nevím, co poruším, když prostě nepřijdu 1.11. do práce a dohodu mi nepodepíše. V sprnu, když o tom mluvili, byl vstřícný, teď dělá peklo.
Jakou teď čekáte radu ? Pracujete 9 měsíců bez smlouvy, nevadilo vám to. Teď chcete odejít a jemu to vadí. Pravděpodobně s tím žádná dodatečně napsaná smlouva ani nemá co dělat. Buď se s ním dohodnete, třeba za sebe rychle seženete náhradu nebo můžete, než si sežene náhradu, chodit u něj vykonávat práci odpoledne, nebo se nedohodnete. Pak buď do nové práce nenastoupíte nebo nastoupíte s tím, že musíte nést všechna rizika - on vám bude psát neomluvenou absenci, sebere vám zbytek dovolené (v souvislosti s tou absencí) a pak vás vyhodí s §55 ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 10. 2012 10:35
Dobrý den,
se zaměstnavatelem jsme zapomněli podepsat pracovní smlouvu. Pr. vztah trvá 9 měsíců, nyní bych chtěla odejít k 31.10.2012. Nechce mě pustit. Jaké mám prosím Vás možnosti, když nemám podepsanou pracovní smlouvu, můžu toho nějak využít ve svůj prospěch. Musím mu dávat písemnou výpověď?
Děkuji za radu.