Insolvenční řízení

• (neregistrovaný)

22. 10. 2012 10:40

Dobrý den,
    chtěla bych se poradit, jak v praxi děláte zastavení srážek při zahájení insolvenčního řízení. Neumím si to dost dobře představit, jelikož všichni naši zaměstnanci mají srážky za stravné z předchozího měsíce. Jak to funguje jinde, prosím...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 10. 2012 10:59

Kara (neregistrovaný)

Re: Insolvenční řízení
      Někde jsem četla, že nelze srážet, že toto má zaměstnanec platit do pokladny v hotovosti.

• 22. 10. 2012 11:05

SamaSamicka (neregistrovaný)

No to já právě vím, jen si to neumím dost dobře představit. Mám stát u jídelny, aby nechodil na oběd? Nebo ho uhánět, ať zaplatí v hotovosti? Co když odmítne nebo ho včas neseženu? Potřebuju radu od někoho, kde už to funguje a jak si s tím poradili.
      Díky.

• 22. 10. 2012 11:14

Kara (neregistrovaný)

Já si to umím představit. Prostě mu dát vědět, že mu srážky za obědy nemůžu provádět a že musí myslet na to, že každý měsíc musí přijít svůj dluh vůči firmě zaplatit v hotovosti do pokladny. Nemůže odmítnout, je to pohledávka firmy vůči němu.

• 22. 10. 2012 13:33

OMINA (neregistrovaný)

Tak my už jednoho takového zaměstnance ve firmě máme, má i firemní půjčku, srážet nesmíme nic a tak je nepsaná dohoda mezi ním a zaměstnavatelem, že musí každý měsíc uhradit hotově do pokladny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).