Re: exekuce - prosím spěchá
Co přišlo dříve, výživné nebo přednostní pohl. ?
Srážíte podle §279 a §280 OSŘ.
Výživné má přednost hlavně před přednostními pohledávkami (resp. před srážkami ve 2.třetine), ale pokud přednostní přišla dříve než výživné, srážíte 1/3 (tedy 702 Kč) na přednostní a 2.třetinu na výživné, tak jak jste původně napsala. Nenapsala jste, v jakém pořadí přišly, pochopila jsem, že nejdříve výživné a pak přednostní pohl. Pokud přišlo nejdříve výživné, pak srážíte tak, jak jsem psala - vše na výživné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 10. 2012 20:50
Zaměstnanec pracující při nerovnoměrně rozvržené pracovní době má čistou mzdu 7950,- Kč. Má exekuci na dlužné výživné a další přednostní pohledávku. Při výpočtu mi vyšlo, že nezabavitelná část je 5842,-Kč Zbylá část 2108,- se rozdělí na 3. třetiny. Z toho 702,-Kč jde na výživné, 702,- Kč na přednostní pohledávku a zbytek částky přísluší zaměstnanci. Pokud je to tak správně proč mi program vypočítal výživné a přednostní pohledávku ve výši 677,-Kč?