Exekuce - prosím spěchá

• (neregistrovaný)

22. 10. 2012 20:50

Zaměstnanec pracující při nerovnoměrně rozvržené pracovní době má čistou mzdu 7950,- Kč. Má exekuci na dlužné výživné a další přednostní pohledávku. Při výpočtu mi vyšlo, že nezabavitelná část je 5842,-Kč Zbylá část 2108,- se rozdělí na 3. třetiny. Z toho 702,-Kč jde na výživné, 702,- Kč na přednostní pohledávku a zbytek částky přísluší zaměstnanci. Pokud je to tak správně proč mi program vypočítal výživné a přednostní pohledávku ve výši 677,-Kč?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 10. 2012 21:09

RenataH (neregistrovaný)

Re: exekuce - prosím spěchá
      proč vám spočítal srážku 677 Kč nevím, ale vím, že 1. i 2.třetinu (tj. 2x702 Kč) budete posílat na výživné, příp. dlužné výživné. Další přednostní pohledávka bude čekat v pořadí.

• 22. 10. 2012 21:37

Ola77 (neregistrovaný)

Jestli tomu dobře rozumím tak dlužné výživné má tedy absolutní přednost i před přednostními pohledávkami?

• 22. 10. 2012 21:59

RenataH (neregistrovaný)

Co přišlo dříve, výživné nebo přednostní pohl. ?
      Srážíte podle §279 a §280 OSŘ.
      Výživné má přednost hlavně před přednostními pohledávkami (resp. před srážkami ve 2.třetine), ale pokud přednostní přišla dříve než výživné, srážíte 1/3 (tedy 702 Kč) na přednostní a 2.třetinu na výživné, tak jak jste původně napsala. Nenapsala jste, v jakém pořadí přišly, pochopila jsem, že nejdříve výživné a pak přednostní pohl. Pokud přišlo nejdříve výživné, pak srážíte tak, jak jsem psala - vše na výživné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).