Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 10. 2012 20:16
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o radu. Před 2 lety jsem ukončila svůj pracovní poměr u firmy, kde jsem mimo jiné měla na starosti pokladní hotovost. V rámci prac. poměru jsem měla podepsanou hmotnou odpovědnost. Při odchodu ze společnosti jsem pokladnu předala a zaměstnavatel mi potvrdil veškerou výstupní dokumentaci vč. vyrovnání všech závazků.
Nyní (2 roky po ukončení prac. poměru) mne kontaktovali zástupci mého bývalého zaměstnavatele (účetní) s tím, že během mého působení ve firmě vznikl schodek. Paní účetní po mne vyžaduje vysvětlení a doložení dokladů pro objasnění schodku (jedná se o cca 14tis.). Žádné doklady k dispozici samozřejmě nemám a při mém předání veškeré agendy, žádný schodek schledán nebyl.
Chci se Vás tedy zeptat, zda i po 2 letech, nesu zodpovědnost vůči bývalému zaměstnavateli za zjištěný schodek?
Z komunikace s paní účetní, jsem však nabyla dojmu, že zaměstnavatel tuto částku zřejmě požaduje po ní. Nicméně ona tuto skutečnost nehodlá akceptovat a vyhrožuje podáním trestního oznámení na mojí osobu. Můj druhý dotaz zní, zda je možné, aby na mě účetní podala v takovéhle situaci trestní oznámení?
Předem děkuji za brzkou odpověď.
S přáním pěkného dne
Monika