Re: dodatečné přiznání - výdaje paušálem
§23 ZDP závěr odstavce 8:
Základ daně (dílčí základ daně) se upraví za zdaňovací období předcházející zdaňovacímu období, ve kterém ke změně způsobu uplatňování výdajů došlo; v tomto případě se má za to, že poplatník není v prodlení, jestliže podá dodatečné daňové přiznání a zaplatí daň nejpozději do dne, kdy je povinen podat daňové přiznání k dani za zdaňovací období, ve kterém ke změně uplatňování výdajů došlo.
Re: dodatečné přiznání - výdaje paušálem
Děkuji, právě jsem to našla, ale uvažuji ještě nad tím, zda musí být zaplacena daň z dodap do např. 1.4 i přesto, že splatnost dodap je až v měsíci následujícím po podání --- takže pokud podá dodap v únoru, zaplatí do 31.3 - OK, ale pokud podá dodap v březnu, bude splatnost do 30.4, ale zaplacena tedy musí být do např. 1.4. Když to zaplatí až 30.4, pak nesplňuje podmínku §23/8 a dostane úrok z prodlení? uvažuji tedy správně? děkuji
>§23 ZDP závěr odstavce 8:
>Základ daně (dílčí základ daně) se upraví za zdaňovací
>období předcházející zdaňovacímu období, ve kterém ke
>změně způsobu uplatňování výdajů došlo; v tomto
>případě se má za to, že poplatník není v prodlení, jestliže
>podá dodatečné daňové přiznání a zaplatí daň
>nejpozději do dne, kdy je povinen podat daňové přiznání k dani
>za zdaňovací období, ve kterém ke změně uplatňování
>výdajů došlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 10. 2012 14:29
Dobrý den, prosím, nevíte kde najdu něco bližšího o tom, že když podám dodap, protože jsem přešla na uplatnění výdajů paušálem, a stihnu ho podat do lhůty pro podání řádného přiznání násll. roku, tak mi FÚ nepředepíše úrok z prodlení? např. dodap/2010 stihnu podat zároveň s dap/11, tj. do 31.3.2012. určitě jsem o tom slyšela, alle nemůžu se dopátrat. děkuji