Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
24. 10. 2012 16:13
Dobrý den, obracím se na vás s žádostí o upřesnění informací k evidenci docházky. Pročetla jsem si jak § 96 zákoníku práce, tak dotazy, co už tady v diskuzi padly, ale pořád v tom mám maglajz :(
V naší organizaci máme pružnou pracovní dobu. Systém docházky máme elektronický, cvikáme, jakmile dojdeme do práce. Docházka se načítá po 5 minutách (např. když do práce přijdu v 07,01 hod. tak systém počítá začátek PD od 07,05 hod.; z práce odcházím v 17,22 – tj. ukončení PD v 17,20 hod.). Vím, že už tu mockrát padlo, že cvikačka nenahrazuje evidenci PD, ale jsme administrativní pracovníci a od cvikačky to máme všichni do 1 minuty (to je možná i moc) na pracoviště :)
Můj dotaz zní: je takováto evidence pracovní doby dostačující?
Druhý dotaz: musí se tato docházka tisknout na konci každého měsíce u jednotlivých pracovníků? Př. 60 zaměstnanců = 60 listů.
V současné době vedeme pouze elektronicky a na konci měsíce vyjedeme saldo docházky (tj. fond - odpracováno – lékař – dovolená -…. Prostě vše, co bylo do docházky zaneseno). Není to po jednotlivých dnech, ale sumárně. Prošlo by toto případnou kontrolou? Celkový přehled by šel kdykoliv dohledat a případně i vytisknout zpětně.
Moc děkuji za reakce, budu ráda za jakýkoliv názor či vlastní praxi….