Re: Nemocenská dva dny
a jak byste chtěla postihovat někoho na pracovní neschopnosti, navíc asi je PN oprávněná, když jde na převaz, PN může být klidně i na jeden den
>>>>Dobrý den,
>>>> mám jeden dotaz. Zaměstnanec nechce jít v pá a so do
>>>>práce ( v tyto dny na něj připadá směna ) Chtěl
>>>>dovolenou, ale protože se nenašla náhrada, dovolenou
>>>>na tyto
>>>>dva dny nedostal. Tak už dnes telefonoval , že má
>>>>konotrlku. Ještě jsem ji neviděla, jestli už ode
>>>>dneška,
>>>>kdy má volno, nebo až od pátku?
>>>>Nevím jak dlouho tu kontrolku chce mít, ale je možné
>>>>mít kontrolku pouze na tyto dva dny? Protože
>>>>telefonem
>>>>mě oznámil ,že v sobotu jde na kontrolu na převaz...
>>>>A
>>>>že se potom uvidí...Kontrolku donese zítra...
>>>>Není možné ho za to nějak postihnout. Očividně prostě
>>>>chce být doma a když nedostal dovolenou....?
>>>>
>>>>Děkuji moc za rady
>>>
Protože vím, že jde o výmysl. Ale to stejně nikomu nedokážu.
Má zarostlý nehet, který původně byl už v pořádku a po zákazu dovolené se z minuty na minutu stav nehtu o 200% zhoršil...
>>>Co to je kontrolka ? To jsem v životě v žádném zákoně
>>>neviděla
>>
>>Omlouvám se , pracovní neschopenka vystavená
>>lékařem....
>
>a jak byste chtěla postihovat někoho na pracovní
>neschopnosti, navíc asi je PN oprávněná, když jde na
>převaz, PN může být klidně i na jeden den
To právě že je u nás radost pracovat. Všichni zaměstnanci si to chválí. Nikdo je nehlídá , kdy chodí do práce a z práce. Nikdo jim nic nezakazuje. Když potřebují dovolenou vždy ji dostanou normálně. V práci si mohou jíst a pít co chtějí. ( Je to restaurace) Nosí si jídlo co zbyde domů bez úhrady. Občas si něco vezmou i co nezbyde. Svým známým točí pití bez úhrady.Je to na kamerách, ale nikdy jim nikdo nic neřekl. Pouze tento jeden zaměstnanec se takto chová. Končí vždy o 1,5 dříve ( zavře hospodu a jde domů) nikdy mu nic nebylo vytknuto. Pouze nyní se nesehnala náhrada na jeden den ,aby mohl na dovolenou. Byl domluven jeden den ,aby šel do práce , že se sobota hospoda zavře, aby si mohl vzít dovolenou, ale on místo toho přišel s kontrolkou. Kvůli jednou dni.. to je málo....
Docela Vás chápu, zaměstnanci dovedou vymyslet spoustu důvodů proč nejít do práce, řešíme dnes a denně, ta kontrola by nebyla od věci pokud chtěl někam jet,ale nic jiného s tím nenaděláte, sama se někdy divím jak lékaři dělají a potvrzují to co pacienti chtějí, to jsou mé zkušenosti. Slyšeli jste jak sv Ústí se hodilo marod xy pošťaček, to je náhoda a co na to lékaři? Ale nekritizuji ty poštovní pracovnice.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 10. 2012 17:43
Dobrý den,
mám jeden dotaz. Zaměstnanec nechce jít v pá a so do práce ( v tyto dny na něj připadá směna ) Chtěl dovolenou, ale protože se nenašla náhrada, dovolenou na tyto dva dny nedostal. Tak už dnes telefonoval , že má konotrlku. Ještě jsem ji neviděla, jestli už ode dneška, kdy má volno, nebo až od pátku?
Nevím jak dlouho tu kontrolku chce mít, ale je možné mít kontrolku pouze na tyto dva dny? Protože telefonem mě oznámil ,že v sobotu jde na kontrolu na převaz... A že se potom uvidí...Kontrolku donese zítra...
Není možné ho za to nějak postihnout. Očividně prostě chce být doma a když nedostal dovolenou....?
Děkuji moc za rady