Re: Drobný hmotný majetek
Dobrý den, můžu se jen zeptat, co je přímo do spotřeby a co je spotřeba drobného majetku?
Já mám spotřebu materiálu 501 a spotřebu drobného majetku analyticky 501100, jen ten drobný majetek si ještě v evidenci.
Ve směrnici máte, že vedeme evidenci drobného majetku dle významnosti. Většinou je to majetek přes 1.000,-Kč, ale i mobil za 1,-Kč. Vždy majetek, jehož hodnota je vyšší než nákupní cena (dotované mobily), majetek, ke kterému jsou následně další náklady (levné tiskárny, ke kterým jsou pak kupovány drahé cartridge).
Mohu se zeptat, účtujeme zboží a materiál způsobem A. Ale nakupujeme někdy drobné položky (matky, hřebíky,...). Musím je také účtovat způsobem A či si mohu udělat směrnici a upravit tak, že tyto položky budu účtovat do spotřeby. Může to tak být?
Dále jak zaúčtovat nákup mycího stolu, který používáme na dílně a jeho cena je 9000 bez dph? Můžu ho zaúčtovat do spotřeby drobného hmotného majetku a evidovat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 10. 2012 12:42
Dobrý den, firma pořídila 5 ks koberců, 1 ks za 1.500Kč. Prosím vás, poradí mi někdo, můžu zaúčtovat koberce na 501 spotřeba materiálu nebo do spotřeby na účet drobného majetku a vést ho v evidenci. Děkuji předem za odpoveď.