Penzijní připojištění

• (neregistrovaný)

25. 10. 2012 18:38

Dobrý den, dva dny mě uhání pojišťovna, kde si spořím 500kč měsíčně, abych zvýšila minimálně o 100kč spoření - je to prý nutné udělat do konce listopadu. Pani mi nedokázala vysvětlit (nebo jsem jí já nepochopila:) ) proč to je nutné, jen zdůrazňovala, že musím, v novém roce to prý můžu opět snížit. Na jejich internetových stránkách jsem nic takového nenašla.
    NEVÍTE NĚKDO?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 10. 2012 6:10

jasná (neregistrovaný)

Re: penzijní připojištění
      Nevidím důvod, abyste si měsíční částku zvedala. Je výhodné zvednout si měsíční splátky pokud spoříte měsíčně 100,- Kč nebo 200,-Kč, protože v příštím roce bude státní příspěvek náležet těm, kdo si spoří měsíčně nejméně 300,-Kč. Čím více budete dávat, tím vyšší bude státní příspěvek, ale již na 500,-Kč dostanete státní příspěvek, takže klidně si ponechte splátky na 500,-Kč.

• 26. 10. 2012 7:25

lenicka (neregistrovaný)

Paní z pojišťovny Vám měla říci, že letos dostanete na Vašich 500,- od státu 150,- ale od ledna 2013 už jen 130,- Záleží na Vašich možnostech, kolik si můžete platit. Důležitá info je, že máte mít na smlouvě zaškrtnutou výsluhovou penzi a uvedenou obmyšlenou osobu.

• 26. 10. 2012 7:53

eko (neregistrovaný)

To slovo MUSÍTE mě vážně bere. Už to slyším po několikáté. Ti pojišťováci mi už připadají jako novináři .....
      pro tazatelku: je to přesně tak, jak píše Jasná, já jen dodám, že do konce listopadu si mohou ti, kteří ještě NEMAJÍ založeno PP, uzavřít smlouvu dle starých podmínek. Ale mohou, ne že musí.

• 26. 10. 2012 9:03

mirko69 (neregistrovaný)

Byla jsem na školení, školila nás paní z okresní zprávy soc. zabezpečení
      a všechny vyzývala ať lidi neblbnou a nedávají si penzijní pojištění, protože stát to negarantuje a někomu přispívat do jeho kasičky je blbost
      no ale každý svého štěstí strůjcem

• 26. 10. 2012 20:20

Vladík (neregistrovaný)

Ale to pletete 2 věci. Penzijní připojištění, jak ho známe dnes, viz.příspěvky výše, a tzv. 2. pilíř důchodové reformy, která možná ani nebude ( dle nastupující ministryně, pokud nebudou zákony, tak nebude spuštěna).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).