Re: Na co budu mít nárok po RD?
Na podporu mít nárok budete, péče o dítě je náhradní dobou, ale podpora je jen něco přes 3000,-. Odstupné bylo vyplaceno před delší dobou, podporu to neovlivní. Životní minimum pro vás je 2880,-, pro dítě 1600,-. Máte nárok na přídavky na dítě, možná příspěvek na bydlení. Při evidenci na ÚP můžete mít výdělek do 4000,- měsíčně, ale po tu dobu vám bude pozastavena výplata podpory.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 10. 2012 21:18
Dobrý den, mám RD na dva roky, bude mi končit k poslednímu únoru. Syn je narozen 1.3. Někde jsem četla, že ještě i za březen bych měla dostat RP, je to pravda? A teď k věci. Vzala jsem si dva roky, že se vrátím pak do práce, ale firma zkrachovala už před rokem. Dostanu při přihlášení na ÚP podporu, když jsem před mateřskou pracovala? Dostala jsem odstupné, promítne se to nějak do toho, když už to bylo před více než rokem? a ještě ba mě zajímalo, jaké je životní minimu pro dva lidi - 1 dospělý a dítě do 6 let, na co všechno budu mít nárok jako matka samoživitelka, pokud nenajdu hned práci? A jde si k sociálním dávkám přivydělat? Ne na černo, to v plánu nemám, prostě legálně, s tím, že samožřejmě počítám, že sociálka by mi to strhla, ale zda je to vůbec možné. Předem děkuji za všechny opovědi