Re: Elektromontážní práce v Německu a DP
samozřejmě že přenesená nebude, ta je jen mezi plátci s místem plnění v tuzemsku, toto je podle mě v německu
Podle Vás se tedy jedná o práce na nemovitosti, tzn. že bychom se museli registrovat k DPH v Německu a odvést tam daň. Máte s tím, prosím Vás, nějakou zkušenost? Vůbec netuším, jak se to provádí...
A jak by vypadala faktura? Cena bez DPH v Kč + jaká sazba DPH?
Česká firma s. r. o., plátce DPH v ČR, prováděla elektromontážní práce na kontejneru (jsou to obytné kontejnery) v Německu. Práce bude fakturovat české firmě, plátci DPH v ČR.
Otázka - nevím zda kontejner považovat za movitost nebo nemovitost a tím pádem, zda se při fakturaci řídit §9 nebo §10 zákona o DPH.
Pokud bych fakturovala podle §9, tak místem plnění je ČR? A budu fakturovat bez DPH s přenesenou daňovou povinností?
Pokud se jedná o nemovitost, jak postupovat?
Děkuji.
pokud se jedná o nemovitost , musí někdo odvést dph v místě plnění, tedy přihlásit se v německu a dph vypořádat tam.
pokud práce normální - pak je místo plnění tam, kde má příjemce služby sídlo - tedy s 20% dph a odvod
Jedná se o elektromontážní práce, dle mého názoru tam bude přenesená daňová povinnost. Nebo se pletu?
samozřejmě že přenesená nebude, ta je jen mezi plátci s místem plnění v tuzemsku, toto je podle mě v německu
Podle Vás se tedy jedná o práce na nemovitosti, tzn. že bychom se museli registrovat k DPH v Německu a odvést tam daň. Máte s tím, prosím Vás, nějakou zkušenost? Vůbec netuším, jak se to provádí...
A jak by vypadala faktura? Cena bez DPH v Kč + jaká sazba DPH?
Požádejte zadavatele, aby vám doložil zda se v tomto případě jedná o "nemovitost" či ne.
Řekla bych, že se jedná o službu do EU, fakturovala bych bez DPH, vykázala na ř. 21 a podala souhrnné hlášení.
plátce dph v čr fakturuje plátci dph v čr - opravdu se jedná o službu do EU ???
Omlouvám se, špatně jsem četla začátek, to opravdu není služba do EU. Pak bych fakturovala normálně s DPH.
Já bych konternej rozhodně nepovažovala za nemovitost.
Tak ověřovala jsem to u výrobce, kontejnery jsou brány jako nemovitost, jsou to kontejnery, které slouží jako byty, nebo se z nich staví školky apod.
Také jsem dostala informaci, že firma si vyřizuje německé DIČ, čímž se problém vyřeší - fakturace bez DPH a odkaz na §10.
Všem děkuji za jejich názory.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 10. 2012 8:46
Dobrý den, prosím Vás o radu.
Česká firma s. r. o., plátce DPH v ČR, prováděla elektromontážní práce na kontejneru (jsou to obytné kontejnery) v Německu. Práce bude fakturovat české firmě, plátci DPH v ČR.
Otázka - nevím zda kontejner považovat za movitost nebo nemovitost a tím pádem, zda se při fakturaci řídit §9 nebo §10 zákona o DPH.
Pokud bych fakturovala podle §9, tak místem plnění je ČR? A budu fakturovat bez DPH s přenesenou daňovou povinností?
Pokud se jedná o nemovitost, jak postupovat?
Děkuji.