Re: stravné - prosím, spěchá
1) stravné bych stanovila stejně
2) vyplatit v Kč lze, ale pak pro stanovení výše v Kč musíte použít kurz ČNB platný v den poskytnutí zálohy a pokud záloha nebyla poskytnuta, pak kurz ČNB ze dne nástupu na prac. cestu. Je jedno, kdy stravné vyplatíte, respektive přičtete k výplatě mezd.
Nelze tedy použít kurz ČNB dle vaší směrnice, pokud je odlišný od denního kurzu.
Příklad: má márok na 10,00 EUR, kurz ČNB ze dne 31.10.2012 je 25,065 Kč/EUR. Stanovení částky v Kč = 251,00 Kč
--------------------------------------------
já si dovolím nesouhlasit.
Podle mě má nárok jen na tuzemské, na zahr. NE.
Na školení nám říkali, že pokud vznikne v jednom dni nárok na tuzemské i zahr. stravné, vzniká nárok na zahr. pouze, pokud v zahr. stráví více než 5 h. Pokud je tato podmínka splněna náleží kromě tuzemského i zahr. stravné ve výši 1/3 základní sazby.
Doufám, že jsem to tedy na tom školení pochopila správně ?
Ano, "K" má pravdu. Na zahraniční stravné nemá nárok. Má odpověď v tomto bode byla chybná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 11. 2012 7:17
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanec vyjel v 6 ráno na Slovensko. Hranice přejel v 10, zpět hranice o tři hodiny déle a cesta ukončena v 15 h. Jak budu počítat diety? Podle mě má nárok na tuzemskou max. 76 Kč a zahraniční 1/3. Je to tak? A mohu mu místo EUR vyplatit Kč? Jakým kurzem mám přepočítat, pokud bych to zahrnula až do výplaty? Moc děkuji.