Re: daň z převodu nemovitostí
1) znalecký posudek musí být vypracován dle zákonaq č. 151/1997 Sb. (zákon o oceňování majetku). Kolik stojí, to nevím.
2) Jste povinen podat místně příslušnému správci
daně přiznání k dani z převodu nemovitostí nejpozději do
konce třetího měsíce následujícího po měsíci, v němž. např. byl zapsán vklad práva do katastru nemovitostí (více najdete v ů 21 odst. 2 zákona č. 357/1992 Sb. (trojdaní). Daň z převodu nemovitosti se hradí ve výši 3 % a to z ceny prodejní nebo dle zaneckého posudku a to z té ceny, která je vyšší.
3) Do 31.1.2013 podáte dílčí přiznání k dani z nemovitosti a to na změny k 1.1.2013 (tím oznámíte FU, že nemovitost nevlastníte a daň z nemovitosti již pro rok 2013 nebudete hradit).
Nelze toto přiznání k dani z nemovitosti (domovní daň) zaměňovat s přiznáním k dani z převodu nemovitosti (podává se při prodeji).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 11. 2012 7:58
Dobrý den, prosím Vás, prodal jsem byt a teď lítám pořád na FÚ, vždycky chtějí něco jiného, každá úřednice. Prosím Vás, kdo s tím máte zkušenost, poradíte? Mám k tomu kupní smlouvu, ta je v pořádku, pak jsem dodal odhad bytu od odhadce, ale je to odhad pro banku, co měli kupující a ten být nesmí. Chtějí další odhad přímo pro FÚ, nevidím v tom rozdíl. Jednou ten byt má odhad, tan se nemění. Kolik takový odhad pro FÚ cca stojí? Navíc mi úřednice řekla, že si mám pohlídat k 1.1.2013 daňové přiznání a podat si ho. Jaké?? Vždyť už daň z tohoto bytu platit nebudu, když je prodaný.
Děkuji Vám Milan