Re: opět a zase Fa ze zahraničí
záleží hlavně na tom , kdy přijde faktura za zboží , teprve až mám zboží mohu doplnit údaje na fakturu, protože jedním z údajů doplnění je datum pořízení zboží, pak datum doplnění je DUZP, musí být do 15následujícího měsíce po měsíci pořízení zboží - odvod dph,
tak jestli je to tak, tak to dělám celý rok špatně, bohužel dostávám fa z Belgie také z několikaměsíčním zpožděním a dodatečné dělám vždycky. Zajímavé je, že vždy v příloze uvádím důvod dodat.přiznání - pozdě doručená fa ze zahraničí... a nikdy se FU neozval, že to dělám špatně a zbytečně... Opravdu nechápu
Jen pro rekapitulaci:
* v 6/2012 přijde zboží
* pokud do 15.07.2012 nemám fakturu, přidaňuji k tomuto datu
* pokud přijde faktura před 15.07.2012, přidaňuji k datu, kdy na fakturu doplním údaje (§ 35 ZDPH)
* současně vždy uplatňuji nárok na odpočet daně (pokud mám plný nárok)
Prakticky:
Pokud přidaním a zároveň uplatním odpočet (plný), je to vždy o nule. I v listopadu 2012 to bude stále nula ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 11. 2012 9:12
Řeší se to tu snad dnes a denně, ale pořád nevím, jak je to správně. Fa ze zahraničí, pozdě dodaná, teď se mi dostala do ruky vystavená 6.6.2012 (jde o fa za zboží...). je to od plátce, takže musím udělat dodatečné přiznání za červen (+,-), nebo můžu dát do listopadového DPH, protože přisla 1.11.2012? už mi v tom udělejte jasno.....děkuji