Re: nepodané přiznání DPFO a DPH
Zpětně se přihlásit k DPH nelze. Povinnost jste měl podat přihlášku
k registraci DPH do 15 dnů po skončení měsíce, ve kterém jste překročil limit a plátcem DPH byste se stal 1.dne 3.měsíce následujícího po měsíci, ve kterém jste překročil stanovený obrat.
Toto jste nespnil, tak se musíte přihlásit nyní a plátcem DPH se stanete datem účinnosti registrace uvedeným na rozhodnutí o registraci. Při nesplnění registrační povinnosti vám FÚ stanoví daň náhradním způsobem. Dostanete na to platební výměr, který musíte zaplatit do 30 dnů od doručení. Pokud FÚ stanoví daň tímto náhradním způsobem dodatečná přiznání nelze podat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
1. 11. 2012 13:00
Dobrý den,
díky neschopné účetní mám takový problém. Nepodala mi přiznání DPFO za rok 2011, kde jsem k poslednímu měsíci (prosinci 2011) překročil obrat 1.000.000 Kč a tudíž bych se měl stát plátcem DPH. Vůbec nevím jak to teď nejlépe řešit. Podat daňové přiznání a počítat s pokutou za pozdní podání a zároveň se zpětně zaregistrovat k plátcovství DPH (l jakému datu??) a všechna již proběhlá čtvrtletí zpětně dopočítat a podat ?