Nerovnoměrné rozvržení prac. doby

• (neregistrovaný)

2. 11. 2012 18:27

Dobrý večer, prosím Vás, jak správně postupovat při nerovnoměrně rozvržené prac. době. Pracuji ve zdravotnictví a nevím jestli postupujeme správně. Zaměstnanci dělají nepřetržitě a směny jsou někdy na 7,75 hod, 5.30 hod, 11.30 hod. Vyrovnávací období je 26 týdnů. Na začátku uděláme dlouhodobý plán na 26 týdnů podle kterého vypočítáme nároky na dovolenou. Měsíčně však plán nejde dodržet, tak vlastně skutečně odpracované hodiny nesouhlasí s tímto plánem. Ale jako odpracované hodiny uvádím ty podle toho plánu. Je to tak správně? Někdo mi říkal, že to snad má být podle skutečnosti. Dělám tam teprve chvíli. Teď jsme měli zaměstnance, který končil již po 3 měsících ještě ve zkušební době, a tak jsem mu chtěla správně spočítat plat, abych posoudila jestli nemá nějaké přesčasy k proplacení a nebo obráceně, protože někdy nám vyjdou zaměstnanci oproti plánu i do mínusu. Počítala jsem to tak, že jsem všechny pracovní dny v tomto období vynásobila 7,5 hod. (třísměnný provoz) a potom porovnala s proplacenými hodinami, dle výplatních pásek a potom se skutečně odprac. hodinami a vyšlo mi 11 přesčasových hodin. Počítala jsem správně? Postupujeme takto správně. Jsme příspěvková organizace a máme plat. Děkuji za rady a odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).