Potvrzení o studiu nezletilé dítě

• (neregistrovaný)

5. 11. 2012 7:28

Dobrý den, prosím Vás, mám 17 letou dceru a mzdová účetní mě uhání, abych donesl potvrzení o studiu. Dcera studuje, není to problém. Ale četl jsem a ptal jsem se na to a do 18 let dítěte potvrzení být nemusí, je to tak? Ona tvrdí, kdyby dcera pracovala, že potvrzení o studiu prostě musí mít a že mi nedá odpočet. Kde to můžu najít, abych to měl podložené?
    Děkuji Jirka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 11. 2012 7:34

RenataH (neregistrovaný)

Re: potvrzení o studiu nezletilé dítě
      §35c) Zákon o dani z příjmů
      (6) Za vyživované dítě poplatníka se pro účely tohoto zákona považuje dítě vlastní, osvojené, dítě v péči, která nahrazuje péči rodičů, dítě druhého z
      manželů a vnuk (vnučka), pokud jeho (její) rodiče nemají příjmy, z nichž by mohli daňové zvýhodnění uplatnit, pokud je
      a) nezletilým dítětem

Mzdová účetní zřejmě nezná patřičné zákony. Na daňové zvýhodnění na nezletilé dítě byste měl nárok i v případě, kdy by dcera pracovala. Potvrzení o studiu se vyžaduje až při dovršení zletilosti.

• 5. 11. 2012 8:03

Marka (neregistrovaný)

Moje předchůdkyně to takto také vyžadovala. A to ještě, když jsem nastupovala, tak o mně rozhlašovala po firmě, že ničemu nerozumím..... :-)

• 5. 11. 2012 12:28

Vladík (neregistrovaný)

Nejen mzdové účetní, po mně toto potvrzení tvrdě žádala pracovnice FÚ po podání přiznání, kde jsem měla ( tenkrát ještě odpočet od základu daně ) na 17 letou dceru... never more

• 5. 11. 2012 7:35

HP (neregistrovaný)

§38l zákona o daních z příjmů
      (3) Nárok na daňové zvýhodnění při stanovení záloh nebo daně prokazuje poplatník plátci daně
      d) potvrzením školy, že ZLETILÉ dítě žijící s poplatníkem v domácnosti se soustavně připravuje na budoucí povolání studiem nebo předepsaným výcvikem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).