Re: potvrzení o studiu nezletilé dítě
§35c) Zákon o dani z příjmů
(6) Za vyživované dítě poplatníka se pro účely tohoto zákona považuje dítě vlastní, osvojené, dítě v péči, která nahrazuje péči rodičů, dítě druhého z
manželů a vnuk (vnučka), pokud jeho (její) rodiče nemají příjmy, z nichž by mohli daňové zvýhodnění uplatnit, pokud je
a) nezletilým dítětem
Mzdová účetní zřejmě nezná patřičné zákony. Na daňové zvýhodnění na nezletilé dítě byste měl nárok i v případě, kdy by dcera pracovala. Potvrzení o studiu se vyžaduje až při dovršení zletilosti.
Nejen mzdové účetní, po mně toto potvrzení tvrdě žádala pracovnice FÚ po podání přiznání, kde jsem měla ( tenkrát ještě odpočet od základu daně ) na 17 letou dceru... never more
§38l zákona o daních z příjmů
(3) Nárok na daňové zvýhodnění při stanovení záloh nebo daně prokazuje poplatník plátci daně
d) potvrzením školy, že ZLETILÉ dítě žijící s poplatníkem v domácnosti se soustavně připravuje na budoucí povolání studiem nebo předepsaným výcvikem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
5. 11. 2012 7:28
Dobrý den, prosím Vás, mám 17 letou dceru a mzdová účetní mě uhání, abych donesl potvrzení o studiu. Dcera studuje, není to problém. Ale četl jsem a ptal jsem se na to a do 18 let dítěte potvrzení být nemusí, je to tak? Ona tvrdí, kdyby dcera pracovala, že potvrzení o studiu prostě musí mít a že mi nedá odpočet. Kde to můžu najít, abych to měl podložené?
Děkuji Jirka