Re: Propustka
Pokud zaměstnanec nemá na propustce od lékaře příchod-odchod a je to u vašeho obvod. lékaře doba obvyklá, připočítáte cestu tam a zpět na pracoviště a tato doba bude splňovat podmínky nařízení vlády. Na obvodního lékaře opravdu 8 čerpat nemohl, protože tak dlouho většina obvoďáků ani neordinuje.
Tedy jen pro pobavení, mě taky rehabilitační pracovnice vzkázali, jak si mohu dovolit požadovat vyjádření lékaře o nezbytnosti rehabilitací pro jednoho našeho uplně nového zaměstnance, jak jsem si dovolila usoudit, že je nepotřebuje-rehabil.masáže zad. Což jsem si nedovolila, jen jsem chtěla potvrzení, že je potřebuje v zájmu svého zdr.stavu. Doporučuji v ničem nešťourat a všechno platit, jinak vás nebudou mít zaměstnanci rádi.:)
Rádi neradi o to tady nejde. Hlavně by mělo být směrnicí stanoveno, že na propustce musí být lékařem vyznačen alespoň odchod od lékaře, když už někteří lékaři nechtějí vyznačovat oboje. Potom bych si zjistila, jestli není možné vyšetření nebo ošetření provést mimo pracovní dobu a pokud ne, tak zaplatit skutečně jenom dobu nezbytně nutnou. Tu si ale musíte umět vždy obhájit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 11. 2012 13:01
Pokud zaměstnance nepřišel do práce (1den= 8hod) a přinese propustku s potvrzením od doktora (bez uvedeného času jen datumem a razítko) má nárok na proplacení celých 8 hod (ostatní náhrady)
Jen se potřebuji ujistit že to tak je předem děkuji