Re: daňové zvýhodnění
Jak to myslíte: na firemní účet?
Vy musíte oba měsíce přepočítat, jak by správně mělo být a neoprávněně vyplacený bonus srazíte v nejbližší výplatě, poznamenáte si někde stranou jak to bylo a jak to mělo být, abyste až budete dělat vyúčtování věděla, kdy, proč a jak jste opravovala daně.
Re: daňové zvýhodnění
Mám také zaměstnance se synem na téže VŠ. Ne vždy zvýhodnění nenáleží, záleží na tom, jaký studuje obor. Při studiu v některém oboru na této univerzitě není ve služebním poměru a tudíž zvýhodnění náleží (já si teď nemůžu uvědomit, který zaměstnanec to byl, abych se podívala, jaký obor studuje jeho syn, myslím, že to mělo společného s IT).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 11. 2012 14:23
Syn zaměstnance v květnu maturoval. Od 1.8. 2012 je studentem univerzity obrany v Brně-jako voják z povolání, na stránkách školy jsem si přečetla, že rodičům daňové zvýhodnění nenáleží.
Ale bohužel až teď. Takže jsem mylně uplatnila zvýhodnění za měsíce srpen a září. Co s tím? Můžu to srovnat až při ročním zúčtování daní?