Rodičovská a práce

• (neregistrovaný)

5. 11. 2012 15:50

dobrý den, zajímalo by mně následující: po skončení mateřské jsem na pár hodin měsíčně cca 1,5roku pracovala pro původního zaměstnavatele (tedy toho od kterého jsem šla na mateřskou), nyní to potřebuji přerušit a být zas jen z malým doma a tedy vůbec pro něj nepracovat. Zaměstnavatel si za mně našel náhradu, jen ale mám mu to dávat nějak písemně? Má obavy aby na sociálce na něj nehleděli co se to tam u něj děje...děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 11. 2012 16:11

Kara (neregistrovaný)

Re: rodičovská a práce
      Takže Vy jste nebyla na rodičovské dovolené a vykonávala jste na kratší úvazek původní práci? Pokud je to tak a dítěti ještě nejsou 3 roky, můžete zaměstnavatele písemně požádat o rodičovskou dovolenou na dobu, kterou si určíte, maximálně ale do 3 let dítěte a být s dítětem doma. Zaměstnavatel je povinen Vám rodičovskou dovolenou umožnit (do 3 let dítěte).

• 6. 11. 2012 7:34

Lenka M. (neregistrovaný)

Ne, byla jsem na rodičovské a současně jsem si na pár hodin u současného zaměstnavatele přivydělávala (administrativní práce) takže jsem to zvládala i s malým ale teď už to prostě nejde a tak si za mně zaměstnavatel našel náhradu a já už budu jen na rodičovské.

• 6. 11. 2012 8:03

xy5

píšete, že jste pracovala pro původního zam-tele, odkud jste odešla na MD, ale na zkrác. úvazek, takže jste již NEBYLA na rodičovské dovolené, ale byla jste "běžným" zam-cem, byť na zkrác. úvazek
      nyní chcete opět jít na rodič. dovolenou, tak si o ni požádejte zam-tele, ten musí Vaší žádosti vyhovět (max. do 3 let dítěte)
      a od státu můžete stále pobírat rodič. příspěvek
      nepletete dohromady pojmy rodičovská dovolená a rodičovský příspěvek?

• 6. 11. 2012 8:24

Lenka M. (neregistrovaný)

Ano, máte pravdu spletla jsem to dohromady. Už je mi to celkem jasné, děkuji.

• 6. 11. 2012 8:58

xy5

a také se podívejte, jak máte nyní sjednaný prac. úvazek, zda zkrácený úvazek jste měla jen nějak ohraničený dobou, abyste ho neměla stále a až budete chtět se vrátit zpět, aby zam-tel netrval na tom, že máte zkrác. úvazek a Vy budete chtět třeba plný (ale třeba zkrácený Vám bude vyhovovat i nadále) - to musíte zvážit sama

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).