Pracovní smlouva

• (neregistrovaný)

6. 11. 2012 7:45

Dobrý den, prosím od ledna 2013 k nám nastupuje nový zaměstnanec, PS bude od 1.1. nebo od 2.1.2013? A ještě prosím tento zaměstnanec by chtěl PS podepsat už teď aby měl jistotu, že o práci nepřijde. Mám vystavit nějakou předběžnou? Prosím poraďte ještě jsem se s tím nesetkala

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 11. 2012 8:09

xy5

Re: Pracovní smlouva
      v první řadě nastudujte zákony (zák. práce), protože je na zam-teli, od kdy chce sepsat PS se zam-cem
      můžete sepsat jak od 1.1, tak od 2.1. - záleží, co pro vás je výhodnější
      samozřejmě, pro zam-tele je výhodnější od 2.1., protože nebudete platit dovolenou za celý rok, ale jen 11/12 celor. nároku, pokud zam-ec splní podmínky a také nebudete platit svátek 1.1.
      PS se může sepsat dříve, to je také na vašem rozhodnutí, kdy sepíšete (je teprve listopad), třeba se do té doby přihlásí pro vás přijatelnější uchazeč o práci apod.

• 6. 11. 2012 8:24

js (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď, ZP už mám před sebou otevřený, ale nestíhám....., proto ten dotaz. Jiného zaměstnance už nehledáme, tento kvůli nám odešel ze své původní práce a zřejmě chce mít jistotu... . Děkuji, ještě musím nastudovat jak je to s tou dovolenou

• 6. 11. 2012 8:28

xy5

to je hezké, že chce mít jistotu, ale pokud sjednáte zkuš. dobu (což jistě sjednáte, abyste si ho mohli vyzkoušet), tak co je vlastně jistota v jeho případě?

• 6. 11. 2012 8:50

js (neregistrovaný)

Hmmm to nevím, ale on to tak chce, zkušební dobu mít samozřejmě bude.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).