Re: Poměrná část dovolené
Prosím vás, takže pokud zaměstnanec nastoupí třeba 12.9.2012 a předtím byl OSVČ nebo student, tedy nepracoval, tak mu připadne nárok na dovolenou do konce roku 5dní jen nebo 6 ?? A pokud nástup 1.11. při nároku 25 dní dovolené, tak mi vychází 4,5?? JE to tak správně?
Já jsem totiž úplně hotová, že kvůli jednomu dni přijde o nárok na 1,5dne dovolené a přitom bude mít odpr. víc jak 60dní za rok a tudíž by měl mít nárok na plný počet,ne??
Re: Poměrná část dovolené
>>>>>Prosím o kontrolu, nástup 2.1.2013, nárok 20 dní/rok,
>>>>>neodpracuje tedy celý leden, takže bude mít nárok
>>>>>pouze na 11/12 dovolené (18,5 dní) ? Děkuji
>>>>
>>>>Ano, pokud 1.1. nikde nepracoval, pak bude nárok na
>>>>11/12.
>>>
>>>Moc děkuji za rychlou odpověď, a ještě prosím,
>>>dotyčný
>>>skončí 31.12.2012 v současném zaměstnání a k nám
>>>nastoupí 2.1.2013, musí se někde hlásit?
>>
>>jestli myslíte, zda nebude dlužný ZP, SP, tak to
>>nebude nikde nic dlužný, nikde nic hlásit nebude
>
>Prosím vás, takže pokud zaměstnanec nastoupí třeba
>12.9.2012 a předtím byl OSVČ nebo student, tedy
>nepracoval, tak mu připadne nárok na dovolenou do konce roku
>5dní jen nebo 6 ??
to záleží, kolik odpracuje PD, pokud alespoň 60 PD, pak je nárok na 3/12 celor. nároku, tedy 6 dnů dovolené (celor. nárok 25 dnů, při celor. nároku 20 dnů, by byl nárok 5 dnů)
pokud by ale měl do 11.9. zam-tele a k Vám nastoupil 12.9., pak by měl nárok na 4/12 celor. nároku
A pokud nástup 1.11. při nároku 25
>dní dovolené, tak mi vychází 4,5?? JE to tak správně?
to také záleží, kolik odpracuje PD - za každých odprac. 21 PD je nárok na 1/12 celor. nároku, tedy 4 dny (celor.25), resp. 3,5 dne (celor. 20 PD)
>Já jsem totiž úplně hotová, že kvůli jednomu dni
>přijde o nárok na 1,5dne dovolené a přitom bude mít odpr.
>víc jak 60dní za rok a tudíž by měl mít nárok na plný
>počet,ne??
nevím, z čeho jste hotová, takový je zákon
a většina zam-telů sjednává smlouvy tak, aby to bylo výhodné pro firmu
nebo Vy jste majitel firmy? Pokud ano, pak Vám nic nebrání, abyste lidem sjednávala PS o víkendu, pokud je třeba zač. měsíce o víkendu, zvýšila jim mzdy, navýšila nárok na dovolenou apod. Zam-ci jistě Vaši iniciativu uvítají. Pokud jste ale řadovým zam-cem, musíte plnit příkazy nadřízených (samozřejmě v souladu se zákony).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 11. 2012 9:04
Prosím o kontrolu, nástup 2.1.2013, nárok 20 dní/rok, neodpracuje tedy celý leden, takže bude mít nárok pouze na 11/12 dovolené (18,5 dní) ? Děkuji