Náhrada SW POHODA

• (neregistrovaný)

7. 11. 2012 7:24

Prosím o radu uživatele SW POHODA. Když mě zajímá kolik má zaměstnanec náhradu pro celá 4 kvartál, tak si v personalistice spustím sestavu průměrné náhrady a uvedu 3.q,
    Toto číslo se mi ale neshoduje s tím, co mi pak naskočí přímo ve mzdě zaměstnance.
    Např. nyní zjištuju pro mzdy 10/2012 kolik je náhrada, dle sestavy v personalistice mám 90,16 Kč, ale když začnu dělat mzdu za říjen, tam mi tam naskočí částka 116,48 Kč.
    Poradí někdo kde dělám chybu? nemám to jen u jedno člověka, ale u všech.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 11. 2012 7:58

M. (neregistrovaný)

Re: náhrada SW POHODA
      Neděláte chybu, ale nové průměry se objeví až po zpracování mzdy za 10/12, takže ten průměr ve mzdě je správně. Dělám to tak, že až mám všechny mzdy tisknu průměry platné pro daný Q. Pokud potřebuji spočítat náhrady udělám fiktivní mzdu, kde je nový průměr, ten použiji a mzdu odstraním a pak dělám novou konečnou.

• 7. 11. 2012 9:30

sona I. (neregistrovaný)

Aha, není to divné? přeci do výpočtu náhrady na 10 měsíc vstupuje červenec, srpen a září. Já právě potřebuji ty náhrady dopředu než začnu ty mzdy dělat, z důvodu podkladů pro mzdy a mám 200 lidí, tak když udělám všem fiktivní mzdu a pak to budu mazat tak nad tím strávím den.

• 7. 11. 2012 10:17

M. (neregistrovaný)

Pak asi nezbyde než koupit lepší verzi mezd od Pohody, ale přece u všech lidí neděláte náhrady v každém měsíci, myslím, že jde udělat jako mzdy 1x za Q./při změně prům./ za měsíc pro všechny zaměstnance, vytisknout průměry a fiktivní mzdy hromadně odstranit. Nevím zatím jserm na rychlejší způsob nepřišla, možná se ještě někdo přidá s lepší zkušeností.
      Nebo prostě u toho kdo má náhrady a potřebujete je počítat dopředu udělejte jednotlivou mzdu jen jako-pro průměr a neukládejte, nic tím nevznikne. Nutno dělat jednotlivě ne hromadně.Já už jsem s tím smířená je to jen 4x za rok.

• 7. 11. 2012 11:41

sona I. (neregistrovaný)

Moc děkuji za radu, asi mi nic jiného nezbyde než to dělat jako Vy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).