Re: Těhotenství a zkušební doba
Ano. Jen si nejsem jistá, jestli dosáhnete na mateřskou, když vás 22. den vyhodí. Kdy máte termín?
>>>>>Dobrý den, ocitla jsem se v situaci, ve které nevím
>>>>>co
>>>>>mě dál čeká. 4.9 jsem nastoupila do nového
>>>>>zaměstnání,
>>>>>tutíž jsem stále ve 3-měsíční zkušební době, ale
>>>>>zjistila jsem, že jsem těhotná a doktor mi chce
>>>>>vystavit
>>>>>neschopenku kvůli rozikovému těhotenství. Vím že ve
>>>>>zkušební době semnou může zaměstnavatel rozvázat
>>>>>pracovní
>>>>>poměr i jako s těhotnou a to ihned po uplynutí 21 dní
>>>>>pracovní neschopnosti. Chci se ale zeptat, co semnou
>>>>>bude potom dál? Kdo mi bude dále vyplácet neschopenku
>>>>>do porodu? Děkuji předem
>>>>
>>>>tzv. lístky na peníze budete předávat svému zam-teli
>>>>a
>>>>ten je předá dál OSSZ, odkud budete nemocenskou
>>>>pobírat
>>>
>>>Děkuji a bude se mi to i nadále počítat z výše platu
>>>od zaměstnavatele???
>>Ano. Jen si nejsem jistá, jestli dosáhnete na
>>mateřskou, když vás 22. den vyhodí. Kdy máte termín?
>
>
>Termín mám kolem 18. června A ještě se chci zeptat, bude mi nemocenská vyplácena normálně od toho 4 dne?
Nemocenskou bude vyplácet OSSZ od 22. dne nemoci. Rozhodné období pro vás je 4.9. až 31.10. (při nástupu na neschopenku v listopadu). Zaměstnavatel vyplácí náhradu mzdy za pracovní dny od 4. pracovního dne do 21. kalendářního dne nemoci. K výpočtu použije pravděpodobný průměr, protože v II.Q nebudete mít odpracováno 21 dnů. Potom s vámi pravděpodobně ukončí pracovní poměr ve zkušební době. Na PPM nárok mít nebudete, ochranná doba sice je 180 dnů po skončení pracovního poměru, ale jen v případech, kdy pracovní poměr aspoň tak dlouho trval.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 11. 2012 8:53
Dobrý den, ocitla jsem se v situaci, ve které nevím co mě dál čeká. 4.9 jsem nastoupila do nového zaměstnání, tutíž jsem stále ve 3-měsíční zkušební době, ale zjistila jsem, že jsem těhotná a doktor mi chce vystavit neschopenku kvůli rozikovému těhotenství. Vím že ve zkušební době semnou může zaměstnavatel rozvázat pracovní poměr i jako s těhotnou a to ihned po uplynutí 21 dní pracovní neschopnosti. Chci se ale zeptat, co semnou bude potom dál? Kdo mi bude dále vyplácet neschopenku do porodu? Děkuji předem