Re: Exekuce-náhrada-prosím ...
Dle komentáře k § 299 OSŘ patří ztráta na výdělku (§ 446 - 447 OZ) pod § 299/1a. Bolestné nevím, zkusím pohledat. Každopádně jde o majetkové právo dlužníka nevyloučené z exekuce, takže postižitelné exekucí je. Předběžně hlasuji pro "ne" srážkou ze mzdy, což je zřejmě váš případ.
Re: Exekuce-náhrada-prosím ...
Dobrý den, mám stejný případ. Psala jsem exekutorovi, zda mám vše klasicky poslat na českou pojištovnu s průvodním dopisem, aby jí jednu třetinu rovnou srazil (ze ztráty na výdělku, bolestne a paragon si myslim ne), a nebo jestli to mají poslat rovnou k nám a pak my jí to pokrátíme a teprve pak vyplatíme. Zatím se mi neozval. Zjistili jste něco více? Jak jste nakonec postupovali? Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 11. 2012 9:47
Zaměstnanec měl pracovní úraz a zaměstnavatel zúčtuje a zaměstnanci vyplatí náhradu za ztrátu na výdělku a bolestné, které potom zaměstnavateli zašle Kooperativa. Zaměstnanec má exekuci. Sráží se z této náhrady za ztrátu výdělku exekuce? A co z bolestného? V § 299 toto vyjmenované není.