Exekuce-náhrada-prosím ...

• (neregistrovaný)

7. 11. 2012 9:47

Zaměstnanec měl pracovní úraz a zaměstnavatel zúčtuje a zaměstnanci vyplatí náhradu za ztrátu na výdělku a bolestné, které potom zaměstnavateli zašle Kooperativa. Zaměstnanec má exekuci. Sráží se z této náhrady za ztrátu výdělku exekuce? A co z bolestného? V § 299 toto vyjmenované není.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 11. 2012 10:23

Kara (neregistrovaný)

Re: Exekuce-náhrada-prosím ...
      Nakonec jsem si něco vyhledala a řekla bych: náhradu za ztrátu na výdělku exekuovat, bolestné a poplatek lékaři za vystavení tohoto posudku ne.

• 7. 11. 2012 11:16

... (neregistrovaný)

Dle komentáře k § 299 OSŘ patří ztráta na výdělku (§ 446 - 447 OZ) pod § 299/1a. Bolestné nevím, zkusím pohledat. Každopádně jde o majetkové právo dlužníka nevyloučené z exekuce, takže postižitelné exekucí je. Předběžně hlasuji pro "ne" srážkou ze mzdy, což je zřejmě váš případ.

• 19. 11. 2012 14:54

začátečník87 (neregistrovaný)

Dobrý den, mám stejný případ. Psala jsem exekutorovi, zda mám vše klasicky poslat na českou pojištovnu s průvodním dopisem, aby jí jednu třetinu rovnou srazil (ze ztráty na výdělku, bolestne a paragon si myslim ne), a nebo jestli to mají poslat rovnou k nám a pak my jí to pokrátíme a teprve pak vyplatíme. Zatím se mi neozval. Zjistili jste něco více? Jak jste nakonec postupovali? Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).