Re: Exekuce-náhrada-prosím ...
Dle komentáře k § 299 OSŘ patří ztráta na výdělku (§ 446 - 447 OZ) pod § 299/1a. Bolestné nevím, zkusím pohledat. Každopádně jde o majetkové právo dlužníka nevyloučené z exekuce, takže postižitelné exekucí je. Předběžně hlasuji pro "ne" srážkou ze mzdy, což je zřejmě váš případ.
Re: Exekuce-náhrada-prosím ...
Dobrý den, mám stejný případ. Psala jsem exekutorovi, zda mám vše klasicky poslat na českou pojištovnu s průvodním dopisem, aby jí jednu třetinu rovnou srazil (ze ztráty na výdělku, bolestne a paragon si myslim ne), a nebo jestli to mají poslat rovnou k nám a pak my jí to pokrátíme a teprve pak vyplatíme. Zatím se mi neozval. Zjistili jste něco více? Jak jste nakonec postupovali? Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
7. 11. 2012 9:47
Zaměstnanec měl pracovní úraz a zaměstnavatel zúčtuje a zaměstnanci vyplatí náhradu za ztrátu na výdělku a bolestné, které potom zaměstnavateli zašle Kooperativa. Zaměstnanec má exekuci. Sráží se z této náhrady za ztrátu výdělku exekuce? A co z bolestného? V § 299 toto vyjmenované není.