Re: Náhrada škody
1) O škodě jste účtovat měli, ztratily se vám přeci předměty, měly se vyřadit a měl být zaúčtován předpis celé škody, který pak měla pokrýt náhrada od obchodního partnera.
2) Náhrada od pojišťovny se účtuje do provozních výnosů, tedy 648
3) Použít úhradu od pojišťovny na splátku půjčky nějaké osoby si nedovedu v podvojném účetnitví představit, jedině jako pohledávku za osobou, kterou někdy uhradí.
Já se o škodě bohužel dozvěděla až když přišly peníze od pojišťovny. teď vymýšlíme
1: 549/315 na tom účtě jsou peníze kde mělo být o škodu méně
2: 315/379 protože to nám ob.partner zaplatil
3: 221/648
4:379/221 odešlu tuto částku obch. partnerovi
jde to tak musím říct, že nám vznikla škoda na hotovosti ne majetku
děkuji
Já bych náhradu škody od pojišťovny dala celou na 648. Pokud jte tam už účtovali úhradu od obch.partnera, tak bych snížila toto účtování (přeúčtovat rozdíl např. na 315). Finančně to vyjde nastejno a je to správnější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 11. 2012 10:22
Na jedné naší provozovně nám vznikla škoda vykradením, kterou nám obch.partner uhradill,tím pádem jsme o škodě neúčtovali, nyní nám pojišťovna část škody uznala a vrátila na účet. Jak mám zaúčtovat když chci tutu částku použít na splátku půjčky dotyčné osoby. Účtuji v PÚ.děkuji