Re: odkdy leasing do nákladů
§24 odst. 4 Doba nájmu se počítá ode dne, kdy byla věc nájemci přenechána ve stavu způsobilém obvyklému užívání. Setkala jsem se s názorem FÚ, že automobil je v provozuschopném stavu, i když má zatím převozní značku. Ale někteří zastávají názor, že nájem začíná ode dne přidělení trvalé SPZ.
Takže zase jsme skončili na tom, jak si který úředník bude vykládat stav obvyklého užívání. Pokud z hlediska opatrnosti dám do nákladů letos jen 2x (listopad a prosinec) a přijde ten, co si myslí, že vozidlo bylo způsobilé už v říjnu 2012, budu mít špatně náklady v roce 2017, kdy leasing končí.
nevím, jestli je to pro vás dostatečný argument, ale byla jsem několikrát na školení a vždy upozorňovali, že leasing přijde do nákladů dnem udělení registrační značky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 11. 2012 11:53
Pořizujeme nákladní automobil na leasing. Předmět leasingu nám byl fyzicky předán 31.10., smlouva podepsána také 31.10. První navýšená splátka a další už běžná splátka dle splátkového kalendáře mají DUZP také 31.10.12. Toto vozidlo bylo v registru vozidel přihlášeno až 2.11. a ten den dostalo SPZ, tj. způsobilé provozu bylo až v listopadu. Od kterého měsíce mám rozpouštět leasing do nákladů?