Re: penále od FÚ
Tazatelka má na mysli zřejmě úrok z prodlení. Dle § 252 DŘ správce daně může vyrozumět daňový subjekt kdykoliv .... (v praxi za několik měsíců, či za rok, ...).
Problém může nastat v případě žádosti o bezdlužnost - existence dluhu (kterou ovšem může daňový subjekt v případě prodlení předpokládat).
Osvědčuje se mít aktivovanou daňovou informační schránku.
Re: penále od FÚ
Přesně tak, raději se informujte (nemáte-li DIS a víte, že jste něco uhradil opožděně, je lepší se osobně jít zeptat zda, popřípadě v jaké výši Vám vznikl úrok z prodelní). Úrok z prodelní je totiž splatný nezávisle na tom, kdy Vám platební výměr na úrok FÚ pošle.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 11. 2012 12:42
Pokud mi vznikne nějaké penále do FÚ, sám pošle vyměření a výzvu k zaplacení nebo si musím sám vyžádat a zatím se mi započítává další penále?
například,když podám dodatečné přiznání k DPH, kde mě vznikla daňová povinnost, v den zjištění zaplatím, ale jak je to s případným penále? Díky za odpověď