Re: 2x zaplacená faktura v podvojném účt
Nekomunikuje vůbec nebo nereaguje na žádosti o vrácení přeplatku?
Jestli platí druhá možnost - objednejte další zboží a fakturu nehraďte - započtěte s přeplatkem.
>>>>>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>prosím o radu jak účtovat podruhé zaplacenou FA z
>>>>>>>>>>roku
>>>>>>>>>>2011, kterou
>>>>>>>>>>firma uhradila omylem opět v únoru 2012. Musím
>>>>>>>>>>upozornit, že firma nereaguje na upozornění o tom, že
>>>>>>>>>>jsem ji
>>>>>>>>>>znovu zaplatili v 2012 a o firmě nelze nic zjistit.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>Moc děkuji
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>
>
>Dal byste ze svých soukromých peněz 50 tis. jen proto, že došlo k omylu s placením? Přece jste neplatil někomu neznámému, je obchodní rejstřík, advokáti, neoprávněné obohacení. Tak se ještě snažte peníze vymoci, třeba po splátkách.
Souhlasím, není to malá částka. A máte přece fakturu, takže víte, komu jste platili. Máte výpisy, kde můžete dokázat dvojí platbu. Tak proč to vzdávat? Samozřejmě pokud vedení firmy o ty peníze nestojí, dejte to na tu 548nedaňově a bude vyřešeno. Ale upřímně řečeno - dělá to na mě dojem, že vedení firmy o tom omylu neví, že tu chybu udělal někdo v účtárně a teď se ji snaží zamaskovat. Lidsky to lze možná pochopit, zvlášť pokud je vedení firmy až příliš přísné a hrozí vyhazov - ale fér to není :-/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 11. 2012 15:51
Dobrý den,
prosím o radu jak účtovat podruhé zaplacenou FA z roku 2011, kterou
firma uhradila omylem opět v únoru 2012. Musím upozornit, že firma nereaguje na upozornění o tom, že jsem ji znovu zaplatili v 2012 a o firmě nelze nic zjistit.
Moc děkuji