Re: Nepřednostní pohledávky
Pořadí, které exekuce získala u prvního plátce mzdy, zůstává zachováno u všech následujících plátců. Při nástupu jste měla všechny exekutory obeslat. Na víc nepřednostních exekucí současně (podle poměru) byste srážela jen v případě, že došly stejný den.
Re: Nepřednostní pohledávky
Ano, vím, že jsem měla obeslat, ale bohužel ze zápočťáku je zřejmé jen to, kolik se má splatit, číslo jednací, datum kdy došlo a že je to nepřednostní pohledávka. A zaměstnanec mi odmítá cokoli sdělovat ohledně toho, kdo tu exekuci vydal,...takže si teď hraju na detektiva a zjiš'tuju u bývalého zaměstnavatele (který to tak blbě do zápočtáku napsal) adresy ex.úřadů...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 11. 2012 8:58
Dobrý den, potřebuji poradit. Nový zaměstnanec mi donesl zápočtový list od předchozího zaměstnavatele, ve kterém jsou uvedeny nepřednostní pohledávky – každá z jiného dne. Musím zachovat toto pořadí srážení, i když by došly nyní ex.příkazy vystavené na naši firmu a třeba by došly v jeden den? A je to tak, že se první sráží na prvně došlou exekuci – tzn. až srazím celou tu první exekuci tak následuje na řadu teprve druhá a poté další? Nebo mám vypočtenou částku na nepřednostní pohledávku rozdělit mezi všech 5 nepřednostních pohledávek a takhle to dělat v každé mzdě? Dělám poprvé, tak vůbec nevím :-( Díky za každou radu