Nepřednostní pohledávky

• (neregistrovaný)

8. 11. 2012 8:58

Dobrý den, potřebuji poradit. Nový zaměstnanec mi donesl zápočtový list od předchozího zaměstnavatele, ve kterém jsou uvedeny nepřednostní pohledávky – každá z jiného dne. Musím zachovat toto pořadí srážení, i když by došly nyní ex.příkazy vystavené na naši firmu a třeba by došly v jeden den? A je to tak, že se první sráží na prvně došlou exekuci – tzn. až srazím celou tu první exekuci tak následuje na řadu teprve druhá a poté další? Nebo mám vypočtenou částku na nepřednostní pohledávku rozdělit mezi všech 5 nepřednostních pohledávek a takhle to dělat v každé mzdě? Dělám poprvé, tak vůbec nevím :-( Díky za každou radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 11. 2012 9:21

Líba (neregistrovaný)

Re: Nepřednostní pohledávky
      Pořadí, které exekuce získala u prvního plátce mzdy, zůstává zachováno u všech následujících plátců. Při nástupu jste měla všechny exekutory obeslat. Na víc nepřednostních exekucí současně (podle poměru) byste srážela jen v případě, že došly stejný den.

• 8. 11. 2012 9:36

BL (neregistrovaný)

Ano, vím, že jsem měla obeslat, ale bohužel ze zápočťáku je zřejmé jen to, kolik se má splatit, číslo jednací, datum kdy došlo a že je to nepřednostní pohledávka. A zaměstnanec mi odmítá cokoli sdělovat ohledně toho, kdo tu exekuci vydal,...takže si teď hraju na detektiva a zjiš'tuju u bývalého zaměstnavatele (který to tak blbě do zápočtáku napsal) adresy ex.úřadů...

• 8. 11. 2012 9:41

Zdenale

Zatím sážejte jednou částkou, až Vám přijde exe vystavená na Vás, bude tam uvedeno datum, kdy začal splácet první plátce a podle toho se řiďte. Stejně je musíte deponovat, nemáte nabytí PM.

• 8. 11. 2012 12:23

RenataH (neregistrovaný)

Na internetu je možné podle č.exekutora (první trojčíslí ex.příkazu) zjistit jeho jméno i adresu ex.úřadu.
      Musíte zachovat pořadí ze zápočt.listu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).