Re: pozemnostní arch
Taky by mne zajímalo co Vám kdo odpoví, protože my našli doklady z r. 1952 a protože se nemuselo v té době nic nechat zapsat na katastru, tak nám tento týden bylo řečeno na katastru, že jich toto nezajímá.
/jedná se o naše pozemky, geodetická mapa, doklad o koupi atd./
Re: pozemnostní arch
Dobrý den,
tato problematika je značně komplikovaná, je otázka, zda mezi r. 1929 a posledním "zplatněním" operátu nedošlo k nějakým změnám, o kterých nevíte. Možností je mnoho. Doporučuji angažovat zeměměřiče nebo znalce v oboru geodézie a kartografie. Obecně se ale domnívám, že tato zálěžitost může být promlčena či vydržena. Pokud se jedná o chybu při vedení katastru a nenastala-li až v katastru nemovitostí ČR nebo předcházející evidenci nemovitostí, nelze ji již "úředně" opravit nástroji katastru a lze se práva domoci pouze podáním např. určovací žaloby k soudu.
>Dobrý den, mám pozemnostní arch z roku 1929, při
>dědictví se zjistilo že v pozemkovém katastru na
>katastrálním úřadu je zapsána jen část z tohoto pozemnostního
>archu, přitom je to opis vystaven k 31.12.1929 je tam i
>uvedeno číslo archu, země, berní okres, katastrální
>území, obec a číslo knihovní vložky/seznam/.V obecních
>knihách je majitel stejný jako v pozemnostním archu. Na
>katastrálním úřadu tyto podklady nemohou najít/ prý
>stěhování, slučování katastrů, atd./ tedy to nechtějí
>zapsat. Může mi někdo poradit, kde bych mohla ještě
>hledat podklady a nebo kam se obrátit.Děkuji za každou
>radu, která nás posunu k výsledku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 11. 2012 12:29
Dobrý den, mám pozemnostní arch z roku 1929, při dědictví se zjistilo že v pozemkovém katastru na katastrálním úřadu je zapsána jen část z tohoto pozemnostního archu, přitom je to opis vystaven k 31.12.1929 je tam i uvedeno číslo archu, země, berní okres, katastrální území, obec a číslo knihovní vložky/seznam/.V obecních knihách je majitel stejný jako v pozemnostním archu. Na katastrálním úřadu tyto podklady nemohou najít/ prý stěhování, slučování katastrů, atd./ tedy to nechtějí zapsat. Může mi někdo poradit, kde bych mohla ještě hledat podklady a nebo kam se obrátit.Děkuji za každou radu, která nás posunu k výsledku.