Re: Nástup do nového zaměstnání
Děkuji za rady. Bohužel celý dnešní den jsem strávil tím, abych se dohodl na ukončení pracovního poměru ke konci listopadu. A v nové práci z požadavku nástupu od 1.12.2012 neustoupí. Vysvětlili mi, že v tom případě nabídnou místo jinému. V pondělí ráno se musím rozhodnout, ale na 99% do nového zaměstnání nastoupím a budu to muset řešit absencema ve starém zaměstnání. Pokud na něco jiného do pondělí nepřijdu.
>>>>>Dobrý den,
>>>>>
>>>>>jsem zaměstnáný a mám dnes jsem získal možnost odejít
>>>>>za lepším (platově i postem). Podmínkou je nástup od
>>>>>1.12.2012. Ve starém zaměstnání mě ale nechtějí
>>>>>pustit
>>>>>na dohodu. Je to pro mě šance, která už se nikdy
>>>>>nemusí opakovat.
>>>>>
>>>>>Je nějaká možnost jak stejně odejít a jít za lepším?
>>>>
>>>>přestat chodit do původního zaměstnání, kde Vám budou
>>>>psát neoml. absence, bych nedoporučila (kromě srážky
>>>>ZP za A může zam-tel požadovat vzniklou ztrátu -
>>>>záleží, na jakém jste postu...)
>>>>nejlepší by bylo, abyste se dohodli
>>>nebo zkuste přesvědčit budoucího nového zam-tele,
>>>abyste v prosinci a lednu dělal na dohodu po své
>>>práci
>>>a
>>>pak nastoupil, když dáte v list. výpověď, tak od 1.2.
>>>jste volný, jestli to vůbec je ale reálné.
>>
>>Děkuji za rady. Bohužel celý dnešní den jsem strávil
>>tím, abych se dohodl na ukončení pracovního poměru ke
>>konci listopadu. A v nové práci z požadavku nástupu
>>od
>>1.12.2012 neustoupí. Vysvětlili mi, že v tom případě
>>nabídnou místo jinému. V pondělí ráno se musím
>>rozhodnout, ale na 99% do nového zaměstnání nastoupím
>>a budu
>>to muset řešit absencema ve starém zaměstnání. Pokud
>>na
>>něco jiného do pondělí nepřijdu.
>
>A máte alespoň z nové práce podepsanou pracovní
>smlouvu?
Jak psala xy5 výše, když přestanete chodit do staré práce, strhnou vám ZP (to se dá přežít), a můžou po vás chtít náhradu škody, ale to by museli dokázat, že jim tím vaším nechozením nějaká vznikla. Dovolenou vám nedají? Že byste si tu novou práci zkusil, třeba zjistíte, že to tak úža není ... když ptáčka lapají...
Podle mého už jste se napálil.
Pokud původní zaměstnavatel nevydá zápočtový list (taky proč by měl), zaměstná Vás ten nový ?
Komu by asi jinému tuto práci nabídl, když každý, kdo něco umí, chodí do práce - a má taky výpovědní dobu.
Myslíte, že v komunální sféře se nemůže stát, že se objeví nějaký kamarád se zájmem o Vaše místo ?
Mám stejnou zkušenost, měla jsem nabídku a byla jsem "loajální" a pak 9 měsíců bez práce :-(. Radím, běžte si za svým a odejděte, zam-vatel je Vám i tak povinen dát zápočtový list. Navíc není Vaše povinnost v následujícím zaměstnání zápočtový list předat.
Majda P.
Vážně ? A kde jste se takovou kravinu dočetla ?
Navíc nový zaměstnavatel vás klidně může propustit ve zkušební době, protože jestliže takto nekorektně ukončíte PP v původní firmě, může si myslet, že takto vypečete i jeho, když by se vám opět naskytlo něco lepšího. Korektní by měly být obě strany, zaměstnavatel vás taky nemůže jen tak vyhodit ze dne na den, protože si našel třeba hezčího pracovníka.
Zaměstnavatel musí vydat potvrzení o zaměstnání (tzv. zápočťák) při skončení pracovního poměru. Takže dokud zaměstnance vedou na neoml. absenci a nezruší mu pracovní poměr, ZL mu nevydá. Nový zaměstnavatel si musí podle zákona potvrzení vyžádat, protože se na něm zapisují případné exekuce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 11. 2012 15:04
Dobrý den,
jsem zaměstnáný a mám dnes jsem získal možnost odejít za lepším (platově i postem). Podmínkou je nástup od 1.12.2012. Ve starém zaměstnání mě ale nechtějí pustit na dohodu. Je to pro mě šance, která už se nikdy nemusí opakovat.
Je nějaká možnost jak stejně odejít a jít za lepším?