Re: Promlčené?prosím právníka
pěkně pracují soudy.... toto je opravdu pro právníka... přítel měl vloni podobný případ - soud, o kterém neměl ani tušení, proběhl v roce 2003 a dopis ze soudu v roce 2011, máme známou právničku, takže ta jela na soud nahlédnout do spisu a zjistila, že paní soudkyni ležel tento spis "údajně doma" více než 5 let... přítel musel vše zaplatit (cca 27000,-), ale obratem jsme prostřednictvím právničky podávali žalobu na stát pro průtahy (přesný název si nevybavím) a opravdu nám do 3 měsíců stát vrátil skoro celou zaplacenou částku, asi až na 100,-Kč
Re: Promlčené?prosím páju nebo .....
>>Dobrý den, prý jsem v roce 1999 nevrátil při odchodu
>>z
>>vojny vojenské kalhoty, 5.5.2002 proběhl jakýsi
>>soud,/nevím o tom, nikde jsem nebyl/, pravomocným
>>rozsudkem
>>jsem povinnen uhradit 1559,- a k tomu úroky 12% až do
>>zaplacení. Není toto již promlčeno? Promlčecí doba je
>>10 let?Dopis mi přišel 1.11.2012.Žádný jiný před tím
>>jsem nedostal, a jestli jsem vrátil kalhoty nebo ne,
>>si
>>vážně nepamatuju. Děkuji J.
>
>
>pěkně pracují soudy.... toto je opravdu pro
>právníka... přítel měl vloni podobný případ - soud, o kterém
>neměl ani tušení, proběhl v roce 2003 a dopis ze soudu v
>roce 2011, máme známou právničku, takže ta jela na
>soud nahlédnout do spisu a zjistila, že paní soudkyni
>ležel tento spis "údajně doma" více než 5 let... přítel
>musel vše zaplatit (cca 27000,-), ale obratem jsme
>prostřednictvím právničky podávali žalobu na stát pro
>průtahy (přesný název si nevybavím) a opravdu nám do 3
>měsíců stát vrátil skoro celou zaplacenou částku, asi až
>na 100,-Kč
Re: Promlčené?prosím páju nebo .....
tak jsem to pročetl 3 x a vůbec nevím, co Vám napsat. Obecně lze říci, že dle úpravy v obč.z. je vše už dávno pryč, ale je otázka, kdo co ve věci podnikal, zda nedošlo k zastavení běhu promlčecí lhůty, proč jste nebyl vyrozuměn o soudním jednání a další skutenosti, které si netroufám posuzovat. Asi Vám nezbyde nic jiného, než vzít dopis a jít za advokátem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 11. 2012 18:40
Dobrý den, prý jsem v roce 1999 nevrátil při odchodu z vojny vojenské kalhoty, 5.5.2002 proběhl jakýsi soud,/nevím o tom, nikde jsem nebyl/, pravomocným rozsudkem jsem povinnen uhradit 1559,- a k tomu úroky 12% až do zaplacení. Není toto již promlčeno? Promlčecí doba je 10 let?Dopis mi přišel 1.11.2012.Žádný jiný před tím jsem nedostal, a jestli jsem vrátil kalhoty nebo ne, si vážně nepamatuju. Děkuji J.