Re: Můžu žádat prac.smlouvu se zkuš.dobo
Zkušební doba musí být sjednaná nejpozději v den, který byl sjednán jako den nástupu do práce, tak že pokud jste ještě do práce nenastoupila, můžete požadovat po zaměstnavateli, aby v pracovní smlouvě byla tato podmínka stanovena, myslím, že zaměstnavatel případně nebude mít námitky, protože zkušební doba chrání i jeho.
Smlouvy jsou obvykle od toho, že se dvě strany na něčem dohodnou, a né že jedna něco stvoří a druhá to musí podepsat. Takže když vám dají něco, co není podle vašich představ, tak můžete chtít, aby to doplnili, jenže oni chtít nemusí. Ale ještě jsem se nestkala s tím, že by zam-tel nechtěl ZD.
dobrý den, omlouvám se, že se pletu do debaty, nevím jestli to ještě platí, ale když jsem já nastupovala do prvního zaměstnání, tak jsem musela podepsat papír, že se zkušební dobou souhlasím, protože v r.2003 se nezmělo absolventům dávat zkušební doba. děkuji za reakce
>>>Dobrý den, mám nastoupit do nového pracovního poměru,
>>>s dojížděním 30 km v dosti špatném terénu. Jsem ale
>>>přihlášená ještě do jednoho výběrového řízení, kde
>>>bych
>>>dojížděla jen 12 km a bez problémů. V tom případě
>>>bych
>>>chtěla mít v pracovní smlouvě zkušební dobu, abych v
>>>případě přijetí do druhé práce mohla prac.poměr bez
>>>problémů ukončit, ale nevím, zda takovou smlouvu
>>>dostanu.
>>>Mohu v případě, že už budou mít sepsanou pracovní
>>>smlouvu bez zkuš. doby, po nich požadovat, aby ji do
>>>pracovní smlouvy přidali, bez podezření, že jim chci
>>>utéct?
>>>Tu první práci mám jistou, ale tu druhou zatím ne,
>>>chci si jenom nechat "zadní vrátka" v případě, že by
>>>vyšla ta druhá, lepší a lukrativnější práce. Moc
>>>děkuji za
>>>radu.
>>dobrý den, omlouvám se, že se pletu do debaty, nevím
>>jestli to ještě platí, ale když jsem já nastupovala
>>do
>>prvního zaměstnání, tak jsem musela podepsat papír,
>>že
>>se zkušební dobou souhlasím, protože v r.2003 se
>>nezmělo absolventům dávat zkušební doba. děkuji za
>>reakce
>
>Ano, to platilo, ale bohužel už v minulém století. Teď
>už v zákoníku práce nic takového není. Zkušební dobu
>lze sjednat s kýmkoliv, bez omezení. Také tento §
>pamatuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 11. 2012 12:59
Dobrý den, mám nastoupit do nového pracovního poměru, s dojížděním 30 km v dosti špatném terénu. Jsem ale přihlášená ještě do jednoho výběrového řízení, kde bych dojížděla jen 12 km a bez problémů. V tom případě bych chtěla mít v pracovní smlouvě zkušební dobu, abych v případě přijetí do druhé práce mohla prac.poměr bez problémů ukončit, ale nevím, zda takovou smlouvu dostanu. Mohu v případě, že už budou mít sepsanou pracovní smlouvu bez zkuš. doby, po nich požadovat, aby ji do pracovní smlouvy přidali, bez podezření, že jim chci utéct? Tu první práci mám jistou, ale tu druhou zatím ne, chci si jenom nechat "zadní vrátka" v případě, že by vyšla ta druhá, lepší a lukrativnější práce. Moc děkuji za radu.