Re: Sdružení podnikatelů
Děkuji za odpověd, ale kolega tvrdí že v našem případě je nejlepší sdružení podnikateů. Stručně řečeno jde o to, že ja mu budu platit za pronájem a 1% s tržby a on do ničeho nezasahuje. Já mám vše nastarosti stále doporučujete s.r.o., které je zdlouhavé na zřízení?
Děkuji Petr
výhody sdružení, či nevýhody by měl zhodnotit zejména daňař, což já nejsem, z hlediska důvěryhodnosti sdružení je daleko dole za kteroukoliv PO-společností, já doporučuji nejen s.r.o., jejíž založení je dnes otázku několika dní, ale třeba v.o.s., což je ještě rychlejší, či kom.spol., to záleží na vás.
Osobně bych se sdružením nikdy žádnou smlouvu na obchodní zakázky neuzavřel.
Uzavřít smlouvu se sdružením dle OZ ani nelze - nejde o právní subjekt. A protože smlouvy uzavírají přímo účastníci, měla by smlouva o sdružení obsahovat způsob jednání účastníků, resp. způsob jejich zastupování. Každopádně musíte mít nervy z oceli (spíše váš kolega), když jste se rozhodli za závazky ručit společně a nerozdílně bez ohledu na podíl ve sdružení - doporučované s.r.o. je jistě lepší volbou (spec fa vám prodá hotové, když spěcháte).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 11. 2012 11:14
Dobrý den, jde do smlouvy sdružení podnikatelů zakotvit- omezení nákupu na firmu nad určitou částku tak aby se zabránilo zadlužení firmy? Nebo, že v případě půjčky či nákupu na fakturu musí oba účastníci firmy písemně souhlasit? V příštím týdnu budu s kolegou zakládat sdružení podnikatelů a radši by jsme měli tyto barieri nastavené.
Děkuji Petr