Re: HPP a DPP souběžně - POHODA
Touto hláškou většinou připomíná u mě třeba obědy-nezdan.náhrady, ale vy jste zadávala do zdanit.náhrad HPP+ a - DPP
podle mě máte vše dobře a když si dáte průběh mzdy do tužky, s největší pravděpodobností to vyjde správně. Zkontrolujte si v saldu, tam je to nejlépe vidět.
Tak mi teď na HOTl ince pohody říkali, ze nemusím o těch nezdanitelných náhradách účtovat, že je +10.000,00 a - 10.000,00
a že to v interním dokladu mám v hrubých mzdách HPP+DPP.
Pokud si vyjedu sestavu Přehled mezd, tak uvedenou částku Hrubá mzda musím mít proúčtovanou interním dokladem ve stejné výši 521/331. Je to tak? Já už jsem totálně zblblá. Děkuji.
Ano je to tak, ale vy neustále píšete o nezdanit.náhradách a to není tento případ,hr.mzdy na 521 by měly souhlasit, Pohoda je v tomto spolehlivá, jinak si udělejte kontrolu, právě na přehled mezd za daný měsíc,nezadávala jste něco do nezdanit.náhrad? Je to kolonka v záložce čistá mzda, to musíte účtovat ručně-int.dokladem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 11. 2012 14:54
Dobrý den, účtuji v pohodě. Mám zaměstnance na HPP a také má uzavřenou DPP.
Mám v personalistice dva pracovní poměry - 1 pracovní poměr a T dohoda o provedení práce.
U DPP jsem zadala bez odvodu daně z příjmu, Bez odvodu sociálního, Bez odvodu zdravotního.
Po vystavení mezd jsem základ daně z DPP zadala do HPP do pole Zdanitelné náhrady naturální v záložce Čistá mzda v sekci Daň z příjmu. V důsledku tohoto se mzda plynoucí z DPP i HPP zdaní společně jednou sazbou.
Já jsem chtěla docílit, aby mi do Ostatních závazků přenesla mzda jako jeden závazek = čistá mzda (součet DPP+HPP).
Poradili mi, že v záložce Čistá mzda v sekci Daň z příjmu mám u HPP zadat v záložce Nezdanitelné náhrady částku DPP a v DPP v té samé záložce Nezdanitelné náhrady částku DPP mínusem. Při zaúčtování mezd mi to hlásí, že hodnoty z polí nezdanitelných náhrad nevstupují do hrubých mezd, pohoda o nich neúčtuje a proto je potřeba provést zaúčtování ručně.
Mám tedy v interním dokladě provést zaúčtování nezdanitelných náhrad 521/331 + 10.000,00 a 521/331 - 10.000,00 ?
Prosím moc o radu.