HPP a DPP souběžně - POHODA

• (neregistrovaný)

12. 11. 2012 14:54

Dobrý den, účtuji v pohodě. Mám zaměstnance na HPP a také má uzavřenou DPP.
    Mám v personalistice dva pracovní poměry - 1 pracovní poměr a T dohoda o provedení práce.
    U DPP jsem zadala bez odvodu daně z příjmu, Bez odvodu sociálního, Bez odvodu zdravotního.
    Po vystavení mezd jsem základ daně z DPP zadala do HPP do pole Zdanitelné náhrady naturální v záložce Čistá mzda v sekci Daň z příjmu. V důsledku tohoto se mzda plynoucí z DPP i HPP zdaní společně jednou sazbou.
    Já jsem chtěla docílit, aby mi do Ostatních závazků přenesla mzda jako jeden závazek = čistá mzda (součet DPP+HPP).
    Poradili mi, že v záložce Čistá mzda v sekci Daň z příjmu mám u HPP zadat v záložce Nezdanitelné náhrady částku DPP a v DPP v té samé záložce Nezdanitelné náhrady částku DPP mínusem. Při zaúčtování mezd mi to hlásí, že hodnoty z polí nezdanitelných náhrad nevstupují do hrubých mezd, pohoda o nich neúčtuje a proto je potřeba provést zaúčtování ručně.
    Mám tedy v interním dokladě provést zaúčtování nezdanitelných náhrad 521/331 + 10.000,00 a 521/331 - 10.000,00 ?
    Prosím moc o radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 11. 2012 15:02

M. (neregistrovaný)

Re: HPP a DPP souběžně - POHODA
      Touto hláškou většinou připomíná u mě třeba obědy-nezdan.náhrady, ale vy jste zadávala do zdanit.náhrad HPP+ a - DPP
      podle mě máte vše dobře a když si dáte průběh mzdy do tužky, s největší pravděpodobností to vyjde správně. Zkontrolujte si v saldu, tam je to nejlépe vidět.

• 12. 11. 2012 15:17

mája (neregistrovaný)

Tak mi teď na HOTl ince pohody říkali, ze nemusím o těch nezdanitelných náhradách účtovat, že je +10.000,00 a - 10.000,00
      a že to v interním dokladu mám v hrubých mzdách HPP+DPP.
      Pokud si vyjedu sestavu Přehled mezd, tak uvedenou částku Hrubá mzda musím mít proúčtovanou interním dokladem ve stejné výši 521/331. Je to tak? Já už jsem totálně zblblá. Děkuji.

• 12. 11. 2012 16:00

M. (neregistrovaný)

Ano je to tak, ale vy neustále píšete o nezdanit.náhradách a to není tento případ,hr.mzdy na 521 by měly souhlasit, Pohoda je v tomto spolehlivá, jinak si udělejte kontrolu, právě na přehled mezd za daný měsíc,nezadávala jste něco do nezdanit.náhrad? Je to kolonka v záložce čistá mzda, to musíte účtovat ručně-int.dokladem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).