Re: Výpověď po rodičovské dovolené
Předpokládám, že výpověď nemáte, tam by běžela výpovědní doba, ale asi ukončujete PP dohodou.
Soc. pojištění platit nemusíte, to vám řekli správně. A zdrav. pojištění za 15,16,17,18 taky platit nemusíte. Zaměstnavateli doložíte pouze zápočtový list, více dokládat nemusíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 11. 2012 9:55
Dobrý den, prosím o radu. Situace je taková, že v současné době jsem na rodičovské dovolené, kterou mám do tří let dítěte. Dnes 13.11.2012 jsou dítěti 3 roky, zítra jdu podepsat výspupní dokumenty k mému propuštění, protože ve firmě, kde jsem pracovala, mě nemůžou vzít zpátky. Výpověď bude tedy ke 14.11.2012 a mám nárok na odstupné. Od 19.11.2012 jsem si sehnala novou práci a nastupuji. Co ale 15., 16., 17. a 18.? Na sociálce mi řekli, že v měsíci listopadu nemám vyměřovací základ a tak nevzniká povinnost odvádět sociální, akorát nebudu mít doloženou dobu pro důchod, ale to se stejně neví jak to za těch x let bude. Na zdravotním to prý taky nebude problém. Jak to ale doložím novému zaměstnavateli, čestným prohlášením, že jsem v od 15.11.2012 do 18.11.2012 nikde nepracovala a tedy neměla žádný příjem?
Předem díky za všechny reakce.