Re: narok na vraceni dane
Nelze mít podepsáno u dvou zaměstnavatelů současně. Tazatelka to ví.
DP si podat můžete za obě DPP, to že máte podepsané prohlášení u jedné se s tím nevylučuje, akorát by jste si v tom prohlášení neměla žádat o RZD (roční zůčtování daně) to uděláte sama v DP.
Pokud je hr.příjem vyšší jak 2.500 tak by měla být daň zálohová, podáte DP kde Vám může být vrácená.
Pokud je příjem nižší jak 2.500 tak je dań srážková a nepodáváte pak DP ani VVám nebude eventuálně nic vráceno.
Srážková daň je opravdu konečná, o tu přijdete. Ale pokuste se se zaměstnavatalem té DPP, t níž by byla odváděna srážková daň, aby vám odměnu nevyplácel měsíčně, ale třeba za 2 měsíce (nebo i déle). Pak by ta celková odměna mohla vyjít nad 5000 Kč, daň by byla zálohová a po podání DP byste ji dostala vrácenou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 11. 2012 12:10
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.. mám 2 dohody o provedení práce pokaždé u jiného zaměstnavatele. Měs. příjem je u každé do 5000kč. U jedné mám podepsané prohlášení a u druhé se mi bude strhávat daň (tu druhou mám nyní nově), jinak jsem studentka. Mohu si z té druhé dohody podat daňové přiznání FO na konci roku, aby mi byla daň vrácena? Nebo to není možné, protože se jedná o srážkovou daň? Moc děkuji.